Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kuveyt, Hizbullah bağlantılı 14 kişiyi sınır dışı etti

Kuveyt'te terör listesine alınan Hizbullah grubu ile bağlantılı oldukları şüphesiyle 11 kişi sınır dışı edildi



Kuveyt'te 11 Lübnanlı ve üç Iraklı Hizbullah ile bağlantıları olduğu iddiasıyla ülkeden sınır dışı edildi.

Kuveyt'teki Al-Qabas isimli gazetede yer alan habere göre sınır dışı edilmelerle ilgili " kamu yararı" gerekçesi gösterilerek "istenmeyen" Lübnan ve Iraklı listesi hazırlandı"

Hizbullah, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Suudi Arabistan'ı kendilerini terör listesine alma kararlarından dolayı suçlayarak yapılanın "pervasız ve düşmanca" olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Körfez İşbirliği Konseyi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için savaşan İran müttefiki grubu terörist listesine almıştı. Sınır dışı edilmeler bu karardan 3 hafta sonra geldi.

SUUDİ ARABİSTAN - İRAN GERGİNLİĞİ

Son dönemde özellikle Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerginlik artmış, Riyad yönetimi de İran destekli Hizbullah'a karşı söylemini sertleştirmişti.

Hizbullah, Suriye'de Beşar Esad yönetimine destek veriyor ve bu tavrı nedeniyle de Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri tarafından eleştiriliyor.

Kökleri Lübnan'da 1991'a dek sürecek iç savaşın başladığı 1975'e uzanan Hizbullah, 1982'de Şii nüfusun yoğun olduğu Güney Lübnan'da kuruldu. Hizbullah, Lübnan'da iç savaş sonrası silah bırakmayan tek grup.

ABD, Kanada ve Avustralya daha önce Hizbullah'ı "terör örgütü" ilan etmişti. Avrupa Birliği de Hizbullah'ın askeri kanadı için aynı kararı almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.