Sosyal Medya

Güncel

Canlı bomba İsrailli kafileyi adım adım takip etti

Beyoğlu İstiklal'de gerçekleştirilen terör saldırısının faili Mehmet Öztürk'ün hedefinin İsrailli kafile olduğu ve turistleri Beşiktaş'taki otellerinden itibaren takibe aldığı ortaya çıktı...



BeyoÄŸlu Ä°stiklal Caddesi’nde cumartesi saat 10.58’de yaÅŸanan 3’ü Ä°srail, biri Ä°ran vatandaşı 4 kiÅŸinin hayatını yitirdiÄŸi ve 39 kiÅŸinini yaralandığı terör saldırısının ardından harekete geçen polis, kamera kayıtlarından hareketle Gaziantepli Mehmet Öztürk ismi üzerinde odaklandı.
 
BABA TESPÄ°T ETTÄ°
 

Canlı bombanın Gaziantep’te yaÅŸayan annesi ve bir erkek kardeÅŸi ile babası Nahser Öztürk uçakla Ä°stanbul’a getirilerek Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Baba Öztürk, olay yerinde bulunan kafaya ait fotoÄŸraftaki kiÅŸinin oÄŸlu Mehmet Öztürk olduÄŸunu teÅŸhis etti. DNA karşılaÅŸtırması sonucunda da canlı bombanın Mehmet Öztürk olduÄŸu kesinlik kazandı.

İçiÅŸleri Bakanı Efkan Âlâ da açıklamasında, “Bu menfur intihar saldırısını gerçekleÅŸtiren terörist 1992 doÄŸumlu, Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk’tür. Eldeki mevcut bulgular, teröristin IŞİD terör örgütüyle baÄŸlantılı olduÄŸunu göstermektedir” dedi. Ala, Öztürk’ün emniyet ya da jandarmada herhangi bir arama kaydının bulunmadığını da söyledi.


ARA SOKAKTA BEKLEMÄ°Åž
 
Saldırının ardından polis, Ä°srailli turistlerin otellerinin bulunduÄŸu BeÅŸiktaÅŸ’tan baÅŸlayarak Ä°stiklal Caddesi’nin tünel giriÅŸine kadar olan bölgedeki tüm kamera görüntülerini mercek altına aldı. Canlı bombanın, turistleri BeÅŸiktaÅŸ’taki otellerinden çıktıkları andan itibaren takibe aldığı görüldü. Kafile, kahvaltı için Ä°stiklal Caddesi’nde bir lokantaya girince terörist ara sokakta beklemeye geçti. Bir süre sonra dışarı çıkan kafilenin üzerine doÄŸru ilerleyen terörist, saldırıyı gerçekleÅŸtirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.