Sosyal Medya

Dünya

"Fransa'dan IŞİD'e 2029 kişi"

Fransa Başbakanı Manuel Walls, Fransa'dan IŞİD'e 600'ü savaşçı 2029 kişinin katıldığını açıklarken, "Şu an kendi topraklarımızda savaş halindeyiz" derken, "Her gün hücreleri belirliyor ve takip ediyoruz. Bireyleri gözaltına alıyoruz" diye konuştu.



Sosyalist Partili BaÅŸbakan, parti taraftarlarına yaptığı konuÅŸmada, "Åžu an kendi topraklarımızda savaÅŸ halindeyiz" derken, "Her gün hücreleri belirliyor ve takip ediyoruz. Bireyleri gözaltına alıyoruz. Bugün 2029 vatandaşımız  cihat aÄŸlarına bulaÅŸmış durumda" diye konuÅŸtu. 

Walls'ın açıklamasında göre bu 2029 kiÅŸiden 283'ü kadın ve çocuk 609'u 'savaşçı niteliÄŸinde'... Ayrıca 283 kiÅŸi de kadın ve çocuk. 

Walls, "Ä°stihbaratın verdiÄŸi bilgiye göre ÅŸu an 800 kiÅŸi savaÅŸ alanına gitmek istiyor. 1000 kiÅŸi ise gözlem altında tutuluyor" dedi. 

Brüksel'de saldıracaktı

Brüksel'de yakalanan Paris saldırılarının aranan ismi Salah Abdeselam'ın da yaralı yakalanmadan evvel Brüksel'de saldırı planladığı açıklandı. 

Belçika DışiÅŸleri Bakanı Didier Reynders bugün yaptığı açıklamada, "Brüksel'de birÅŸeyler baÅŸlatmaya hazırdı. Çünkü ilk araÅŸtırmada çok fazla, çok fazla ağır silah ele geçirdik" diye konuÅŸtu. 

Kaynak: AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.