Sosyal Medya

Güncel

DemirtaÅŸ'tan tehdit!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Nevruzun yasaklanamayacağını, engellenemeyeceğini gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz." dedi.



DemirtaÅŸ, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki HDP Ä°l BaÅŸkanlığı yakınında partililere hitaben yaptığı konuÅŸmada, partisince Pazaryeri Mahallesi'nde gerçekleÅŸtirilmek istenen nevruz etkinliÄŸine izin verilmemesi nedeniyle vali ve il emniyet müdürüne tepki gösterdi.

Batman'daki nevruz etkinliÄŸinin engellenmesi için güvenlik güçlerince sabah saatlerinden itibaren operasyon ve kanun dışı müdahale yapıldığını savunan DemirtaÅŸ, "Geçen yıl ve ondan önceki yıl Diyarbakır nevruzunda Öcalan'ın mektubu okunurken bunların aÄŸzı kulaklarına varmış bir ÅŸekilde canlı yayında dinliyorlardı. Unuttunuz mu o günleri, bunlar deÄŸil miydi Öcalan'ın mesajları okunsun da ülkeye barış gelsin diyenler?" diye konuÅŸtu.

DemirtaÅŸ, "Nevruzun yasaklanamayacağını, engellenemeyeceÄŸini gösterdik, göstermeye de devam edeceÄŸiz." ifadesini kullandı.

Figen YüksekdaÄŸ ise, "Bugün her yer nevruz alanıdır. Yan yana halaya duracağımız bayramlar için bugün direneceÄŸiz, direnerek kazanacağız" ifadesini kullandı.

Ä°ZÄ°NSÄ°Z GÖSTERÄ°LERE MÃœDAHALE EDÄ°LDÄ°. 

Bu arada, Batman'da bazı mahallelerde yolu trafiğe kapatarak, izinsiz gösteri düzenlemek isteyen gruba, güvenlik güçlerince tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.