Sosyal Medya

Güncel

20 yıl derse girdi, kimse fark etmedi

Sahte diplomalı öğretmenlere yönelik başlatılan çalışmada Trabzon’da bir öğretmenin sahte diplomayla 20 yıldır görev yaptığı iddia edildi.



Devlet okullarında görev yapan Türkiye genelindeki 830 bine yakın Ã¶ÄŸretmenin diplomaları geçtiÄŸimiz aylarda Milli EÄŸitim Bakanlığı tarafından tek tek incelemeye alınmıştı. “Sahte diplomalı” öğretmen ve çalışanların peÅŸine düşen Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin üniversite diplomalarını mercek altına aldı. YÖK’le yapılan anlaÅŸma kapsamında kurulan “Mezun Sorgulama ve DoÄŸrulama Sistemi” ile MEB’in merkez ve taÅŸra teÅŸkilatında muhtelif kadrolarda görevli personelinin yüksekokul, lisans, yüksek lisans ve doktora diploma bilgilerini incelemeye baÅŸladı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde Trabzon’da R.G.S (45) isimli bir bayan öğretmenin yaklaşık 20 yıldan bu yana sahte diploma ile Dernekpazarı ilçesindeki bir okulda öğretmenlik yaptığı tespit edildi.

4 çocuk annesi, eÅŸi de kendisi gibi öğretmen olan bayan öğretmenin durumun tespit edilmesinin ardından hakkında açılan soruÅŸturma neticesinde görevinden uzaklaÅŸtırıldığı öğrenildi. R.G.S.’nin Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden 1997 yılında mezun olduÄŸuna dair diploma ibraz ettiÄŸi ancak bu diplomanın yapılan inceleme sonrasında sahte olduÄŸu iddiasıyla inceleme baÅŸlatıldı. Konuyla ilgili bakanlık soruÅŸturmasının sürdüğü, söz konusu öğretmenin iddiaları kabul etmediÄŸi belirtildi. Ã–te yandan Ä°l ve Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü yetkilileri de konunun bakanlık tarafından araÅŸtırıldığını belirterek konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Kaynak : Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.