Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mahir Esad görevden alındı iddiası

Beşar Esad'ın kardeşi Mahir Esad'ın 4. Ordu Komutanlığı görevinden alındığı iddia edildi.



Suriye'de 4. Ordu Komutanlığı görevini yürüten Mahir Esad'ın görevden alındığı bildirildi.

Rejime yakın kaynakların haberine göre, Mahir Esad'ın 15 bin askerin bulunduÄŸu 4. Ordu Komutanlığı vazifesinden transfer edildiÄŸi kaydedildi. Öte yandan Mahir Esad'dan boÅŸalan göreve General Ali Mahmud getirildiÄŸi iddia ediliyor.

Mahir Esad Cumhuriyet Muhafızları ve Dördüncü Zırhlı Tümen adlı birliklerin komutanı olmakla birlikte Suriye'de faaliyet gösteren gizli polis ve istihbaratın başındaki isimdi. BeÅŸar Esad'dan sonra Suriye'deki ikinci büyük otorite olarak görülüyordu.

2011 yılında Türkiye hükümetinin Mahir Esad'ın ordudaki görevinden alınmasını ve reform taleplerini içeren bir mektubu özel bir temsilciyle Şam'a gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Suriye'de olayların baÅŸladığı günden bu yana göstericilerin üzerine ateÅŸ açılması, ÅŸehirlerin bombalanması ve çok sayıda sivilin katledilmesinden Mahir Esad sorumlu tutuluyor. GeçtiÄŸimiz yıllarda baÅŸkent Åžam'da milli güvenlik binasına gerçekleÅŸtirilen saldırıda yaralandığı, iki bacağının koptuÄŸu, daha sonra Rusya'da tedavi gördüğü sırada öldüğü iddia edilen Mahir Esad'ın memleketi Lazkiye'nin Kardaha köyünde gömüldüğü öne sürülmüştü. Acımasızlığı ile ünlenen Mahir Esad, birçok katliamı gerçekleÅŸtiren 4. Tümen'in komutanı olarak biliniyor.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.