Sosyal Medya

Güncel

Akşener: PKK'nın belini 6 ayda kırarız

MHP eski milletvekili Meral Akşener, Samsun’da yaptığı mitingde iktidar oldukları takdirde PKK’nın belini 6 ayda kıracaklarını iddia etti.



MHP eski milletvekili Meral AkÅŸener, olaÄŸanüstü kongrenin toplanabilmesi için imza veren ve genel merkez tarafından kapatılan Samsun teÅŸkilatını ziyaret ederek KurtuluÅŸ Yolu’nda miting yaptı.

KADINLAR VAZÄ°YETE EL KOYDU

Kapatılan teÅŸkilatlarla buluÅŸmaya devam eden Meral AkÅŸener, kongre için imza verdikten sonra disipline sevk edilen eski Ä°l BaÅŸkanı Ömer Süslü’nün ev sahipliÄŸinde Samsun’da geldi. KurtuluÅŸ Yolu’nda miting yapan AkÅŸener, “OlaÄŸanüstü kongre için yola çıkmış arkadaÅŸlarımızı valilik marifeti ile partimizi kapatıyorlar. Biz de bunu kabul etmediÄŸimizi, kabul etmeyeceÄŸimizi, itirazlarımızı her platformda yerine getireceÄŸimizi göstermek için il baÅŸkanımızın ÅŸahsında bütün teÅŸkilatımızın yanında olduÄŸumuzu belirtmek için buradayız. Dolayısıyla bu itirazımızı sürdürmeye devam edeceÄŸiz. Siz kapatacaksınız, biz gideceÄŸiz. Siz kapatacaksınız biz milletimizle beraber, ülkücü irademizle beraber olacağız. Kaçamayacaksınız, bizi yıldıramayacaksınız, korkutamayacaksınız. Åžimdi burada sloganları gençler baÅŸlatıyor, kadınlar devam ettiriyor. Asıl mesele burada, kadınlar vaziyete el koydu. Bundan kaçış yok” dedi.

Ä°STÄ°KLAL CADDESÄ°’NDEKÄ° BOMBALI SALDIRI

Bugün Ä°stiklal Caddesi’nde yaÅŸanan bombalı saldırıya da deÄŸinin AkÅŸener, “Bugün Ä°stanbul’un Ä°stiklal Caddesi’nde bir canlı bombanın kendini patlatması sebebiyle ÅŸuan itibariyle aldığım bilgiye göre 4 kardeÅŸimiz hayatını kaybetmiÅŸtir. Cenabı Hak’tan rahmet diliyorum. Acılı ailelerine sabır diliyorum. Yaralanan kardeÅŸlerime acil ÅŸifalar diliyorum. Ama yeter artık, ÅŸehit cenazelerini kıldırmaktan, gök ekin gibi biçilmiÅŸ gençlerimizin başında sav tutmaktan, ‘canlı bombalar buralara gelir mi’ diye korkmaktan yeter artık. Ey AK Parti iktidarı görevini yap. Çözüm süreci dedin, 2.5 yıl gözünü ve kafanı çevirdin. Askeri kışlaya, polisi karakola hapsettin, davul zurnalarlaterörist karşıladın” diye konuÅŸtu.

PKK’NIN BELÄ°NÄ° 6 AYDA KIRARIZ

MHP iktidara geldiÄŸinde PKK’nın yüzde 50 eylemlerinin kesileceÄŸinin altını çizen AkÅŸener,“PKK iÅŸi bizim iÅŸimiz. MHP iktidara geldiÄŸi gün PKK’nın yüzde 50 eylemleri kesilir. Ä°craata baÅŸlayınca onlar da artık kaçacak delik arayacaklar. Åžehitler ölmez, vatan bölünmez doÄŸrudur ama artık, ey iktidar Habur’da karşıladığın teröristlere alkış tuttun. Ayaklarına çadır mahkemeleri götürdün. Teröristler rahatsız olmasın diye Türk bayrağını ve Atatürk resmini çıkarttın. Sonra döndün Oslo’da Türk devletini PKK ile masaya oturttun. Sonra çözüm süreci dedin mülki idare amirlerine, kaymakamlara, emniyet müdürlerine, valilere, komutanlara ‘başını çevir’ dedin. Biz iktidara gelince önce hırsızlar kaçacak. Mutlaka hesap verecekler. Bin yıllık kardeÅŸliÄŸimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceÄŸiz. KardeÅŸlik hukukumuzu sonuna kadar koruyacağız ve tesis edeceÄŸiz. Ahaliyi ayıracağız ama PKK’yı varya o gök ekin gibi biçilen çocuklarımıza, o silah sıkan elleri kolundan kıracağız. Biz terör mücadelesini biliyoruz, sizde biliyorsunuz. Ä°ddia ediyorum MHP iktidarında PKK’nın belini 6 ay içersinde kırmazsak bırakıp gideceÄŸiz. Seçime kadar öyle bir muhalefet yapacağız ki, güç sahipleri bugünden önlem almaya çalışıyorlar. Ey güç sahipleri Samsun’dan size meydan okuyorum. Elinizde ne varsa, hangi güç varsa sürün ortaya. Korkmayacağım, yılmayacağım, yıkılmayacağım. Neye mal olursa olsun ben bu yolu sonuna kadar yürüyeceÄŸim. Alıştılar büyük güçlerin üzerinde oturmaya, sizden korkan sizin gibi olsun” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.