Sosyal Medya

Güncel

Mısır Kerry'ye tepkili

Mısır'dan ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin eleştirisine tepki. Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, "Yabancı tarafların vesayetini kabul etmeyiz" dedi



Mısır, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ülkedeki insan hakları ihlali ile ilgili eleştirisine tepki göstererek, yabancı tarafların vesayetini kabul etmeyeceğini vurguladı. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, düzenlediği basın toplantısında, Kerry'nin eleştirisine tepki göstererek, "Yabancı tarafların vesayetini kabul etmeyiz" dedi.

Şükri, bazı ülkelerle ilgili birçok konuda endişelerinin bulunduğunu ve bunu dile getirebileceklerini belirten ancak aralarında belirli çerçevede diplomatik kanalları tercih ettiklerini söyledi.

Mısır'da insan hakları ile ilgilenen binlerce örgüt bulunduğunu belirten Şükri, kendilerinin de ülkenin iç işlerini, güvenliğini ve istikrarını koruyan kanuna uygun bir şekilde söz konusu örgütlere görevlerini yapma imkanı sağlamakla yükümlü olduklarını dile getirdi.

ABD DışiÅŸleri Bakanı Kerry, geçen haftalarda Mısır’da yaÅŸanan insan hakları ihlalleri ve sivil toplum kuruluÅŸu "En-Nedim Åžiddet ve Ä°ÅŸkence MaÄŸdurları Rehabilitasyon Merkezi"ne yönelik kapatma kararına iliÅŸkin bugün yaptığı yazılı açıklamada, Mısır hükümetinin, insan hakları ihlallerini takip eden sivil toplum kuruluÅŸlarına yönelik soruÅŸturmaları tekrar baÅŸlatmasını eleÅŸtirmiÅŸ ve "GeçtiÄŸimiz haftalarda ve aylarda, Mısır’da yaÅŸanan insan hakları ihlalleri hakkında derin kaygı duyuyorum” ifadesini kullanmıştı. Kerry, Mısır’da sivil toplum aktivitelerinin hükümet tarafından sınırlandırılmasının, ülkede istikrarı ve güvenliÄŸi zayıflatacağını da belirterek, hükümetin STK’lar üzerindeki baskısını kaldırması yönünde çaÄŸrı yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.