Sosyal Medya

Güncel

Sadr yanlıları yeşil bölgeyi kuşattı

Irak’ta reform talebiyle bir süredir kitlesel gösteriler düzenleyen Şii lider Mukteda el Sadr yanlıları, hükümetin “İzin vermeyiz” açıklamasına rağmen başkent Bağdat'taki korunaklı Yeşil Bölge çevresinde ‘sivil itaatsizlik’ eyleminde bir araya geldi.



Irak'ın başkenti Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda dün toplanan Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlısı binlerce Iraklı, ülkede reform talebiyle hükümet karşıtı gösteri düzenledi. Irak bayrakları taşıyan göstericiler, sloganlar attı.

İçiÅŸleri Bakanlığı’nın dün gösteriye izin verilmeyeceÄŸi yönünde açıklama yapmasına raÄŸmen, binlerce Sadr yanlısı yoÄŸun güvenlik önlemleri altında YeÅŸil Bölge’de toplandı. Hükümet binalarının ve yabancı elçiliklerin bulunduÄŸu YeÅŸil Bölge’ye giden köprüdeki bariyerleri parçalayan ve çelik telleri kesen eylemciler, Irak bayraklarıyla hükümet karşıtı sloganlar attı.

Daha önce hükümete teknokratlar hükümeti kurulması için 45 gün süre tanıyan ve yandaşlarına hükümete karşı ayaklanma çağrısı yapan Sadr ise, eylemcilerden sağduyulu davranmalarını istedi.

YOLLAR TRAFÄ°ÄžE KAPATILDI

Bağdat'ta Sadr yanlılarının eylemi dolayısıyla dün akşamdan itibaren birçok yol trafiğe kapatıldı. Yeşil Bölge girişlerindeki kontrol noktaları ve asker sayısı iki katına çıkarıldı. Yeşil Bölge girişinde bulunan Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Planlama Bakanlığı ve birçok hükümet binasının çevresine de tel örgüler çekildi.

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, yandaşlarına "sivil itaatsizlik" eylemine devam etme çağrısını yineledi. Sadr, yaptığı yazılı açıklamasında, eylemcilere seslenerek, "Savunma ve İçişleri Bakanlığı ile diğer tüm birimlerin mensubu güvenlik gücü dostlarınızla dayanışma içerisinde eyleminize devam edin" dedi.

Eylemcilere seslenen Sadr, açıklamasında şunları kaydetti: "Bugün eylemin ilk adımını başlattınız. Eyleminiz şerefli bir duruştur. Kardeşlik, barış ve huzur için parlak bir sayfa açtınız. Bunu Iraklılar olarak unutmayacağız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.