Sosyal Medya

Güncel

İstihbarat birimleri altı saldırganın peşinde

PKK’nın yeni bombalı eylemlerde kullanmayı planladığı iddia edilen altı kişiyi arama çalışmaları sürüyor



Ä°stihbarat birimleri, yeni bombalı eylem hazırlığında oldukları öne sürülen MLKP ve PKK’lı 2’si kadın 6 saldırganı deÅŸifre etti. Tüm güvenlik birimleri uyarıldı, 6 isim her yerde aranıyor.

12 Mart'ta bir dizi silahlı örgütün “Halkların BirleÅŸik Devrim Hareketi” adıyla ortak eylem birliÄŸi kurduÄŸu öne sürülmüş, hemen ardından 13 Mart'ta Ankara'daki kanlı saldırı yaÅŸanmıştı. Ä°stihbarat birimleri, bu saldırının ardından PKK’nın yeni bombalı eylemlerde kullanmayı planladığı iddia edilen kiÅŸilerin kimliklerini belirledi.

MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) üyesi Havva Çustan, Ali Haydar KeleÅŸ ve Emrah ErdoÄŸan'ın, IŞİD tarafından gerçekleÅŸtirilen Åžanlıurfa Suruç ve Ankara tren garı saldırılarında ölenler ile güvenlik güçlerinin operasyonlarında ölen örgüt üyelerinin “intikamını almak” için bombalı/silahlı eylem yapmayı hedeflediÄŸi belirtildi.

6 bombacıdan Aysel Özlü, Ali Haydar Keleş, Emrah Erdoğan ve Havva Çustan'ın fotoğrafları emniyet teşkilatlarına gönderildi.

'EYLEM' PASAPORTU

Ayrıca PKK üyesi Taner YeÅŸilbaÅŸ, Mehmet Erbey ve Şırnak Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı “Âvinar” kod adlı Aysel Özlü'nün intihar eylemi yapabileceÄŸi gerekçesiyle tüm birimler alarma geçirildi. Özlü'nün 20-25 yaÅŸlarında, kısa boylu, siyah saçlı, kahverengi gözlü, yuvarlak yüzlü olduÄŸu; Suriye Haseke'deki Rimelan kamplarında canlı bomba eÄŸitimi aldığı belirlendi.

Öte yandan PKK'nın 13 üyesine Irak pasaportu çıkardığı ve bunlardan 7'sinin Şırnak Silopi'deki Habur sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi. Diğer 6 örgüt mensubunun ise 28-29 Mart'ta Türkiye'ye giriş yapacağını tespit eden istihbarat birimleri, söz konusu kişilerin izini sürmeye başladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.