Sosyal Medya

Güncel

Bağlar'da kanalizasyonda arama: 1 PKK'lı yakalandı

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Bağlar'da kanalizasyondan kaçmaya çalışan PKK'lılar ile polis arasında çatışma çıktı. Cemiloğlu Caddesi’nde rögar kapaklarını tek tek kaldırarak aramaya devam eden polis, bir PKK'lıyı yakaladı.



Diyarbakır polisi, BaÄŸlar ilçesindeki CemiloÄŸlu Caddesi’nde kanalizasyona girerek kaçmaya çalışan PKK üyelerini fark edince çatışma çıktı. Polis, caddedeki rögar kapaklarını tek tek açıp kontrol etmeye baÅŸladı. Çatışma sonrası bir PKK’lı yakalandı, ikisi kaçtı.

Operasyonlar sürüyor

Diyarbakır'ın merkez BaÄŸlar ilçesinde 15 Mart günü Kaynartepe Mahallesi'nde sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildi. Kaynartepe Mahallesi’nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Askerin de zırhlı araçlarla destek verdiği operasyonlarda, daha önce PKK'lıların kullandığı belirtilen evlerde yapılan aramalarda keskin nişancı tüfeği Kanas'ların da bulunduğu çok sayıda silah, roketatar, bomba yapımında kullanılan malzeme ve mühimmat ele geçirildi.

Mahallede bulunan tuzaklı barikatları emniyetli bir şekilde imha çalışmaları devam ederken, askerler zırhlı araçlarla stratejik bölgelerde konuşlandırıldı. Gün boyu mahalle üzerinde uçuş yapan helikopterlerin aldığı görüntüler de anında kriz masasına iletiliyor.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de sabah saatlerine Diyarbakır'a gelerek operasyonlar hakkında bilgi aldı.

Sınavlar ertelendi

Sokağa çıkma yasağı bulunan Kaynartepe Mahallesi'ndeki açık öğretim lisesi ve ortaokulu sınavları da Bölge Sınav Yürütme Komisyonu kararı ile ertendi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Bağlar İlçesi'nde 19-20 Mart 2016 gerçekleştirilecek Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu sınavlarının yapılacağı Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yunus Emre İlkokulu, Koşuyolu Ortaokulu, Hüseyin Uluğ İlkokulu, Fatih İlkokulu ve Fatih Ortaokulu'nda yapılacak sınavların bakanlığımızca belirlenecek ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelenmesi valiliğimizce uygun görülmüştür" denildi.

Kaynak: Al Jazeera, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.