Sosyal Medya

Güncel

Ankara saldırısıyla ilgili 6 kişiye tutuklama istemi

Ankara saldırısıyla ilgili adliyeye sevk edilen 9 kişiden 6'sı tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine gönderildi. Serbest bırakılan 3 şüpheli hakkında da adli kontrol uygulanması istendi.



Ankara'da pazar günü meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili cuma sabahı adliyeye gönderilen 9 kişi soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade verdi. Savcılar, ifade işlemlerinin ardından şüphelilerden M.V.D, İ.H.D, H.B, B.E, V.C. ve U.A'yı "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, 35 kişiyi öldürme ve 412 kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk etti.

Şüpheliler S.D, M.K. ve H.Y'yi ise savcılıkça serbest bıraktı. Ancak "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve yardım etmek" suçunu işledikleri yönünde deliller bulunduğu gerekçesiyle bu şüpheliler hakkında, sulh ceza hâkimliğinden, "belirlenen yerlere başvurmak" ve "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol uygulanması talep edildi.

Savcıların talep yazısında, saldırı sonucu ölen 37 kişiden 2'sinin canlı bomba olduğu ifade edilerek, şüphelilerin, 35 kişinin ölümüyle suçlandıkları belirtildi.

Ankara Kızılay'da 13 Mart'ta meydana gelen bombalı saldırıda 37 kişi hayatını kaybetmişti. Perşembe günü de PKK bağlantılı TAK saldırıyı üstlendiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.