Sosyal Medya

Coğrafyamız

AÅŸiretlerden federalizme ret

PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde federasyon ilan etmesine tepki gösteren ülkenin kuzey ve doğusunda bazı aşiretler, bu fikre karşı olduklarını açıkladı. Aşiretler, kendi güçlerini Doğu Aşiretler Ordusu adı altında topladıklarını da duyurdu.



Suriye’nin doÄŸusundaki Deyr Ez Zor, orta kuzeyindeki Rakka ve kuzeydoÄŸusundaki Haseke kentlerinden bir grup aÅŸiret üyesi ve rejim ordusundan ayrılan eski subaylar bir araya gelerek, ülkenin bölünmesine ya da federasyona dönüştürülmesine karşı olduklarını açıkladı.

AÅŸiretler ayrıca güçlerini DoÄŸu AÅŸiretler Ordusu adı altında bir çatı ordu altında topladığını duyurdu. PKK’nın Suriye uzantısı PYD, 16 Mart’ta Federal bir Suriye’ye hazırlıklara baÅŸladığını ve bu amaca ulaÅŸmak için kurucu bir konsey kurduÄŸunu açıklamıştı.

PYD, bu yönetim sisteminin kendi denetimindeki bölgelerde hayata geçirileceğini de belirtmişti. Kürt partinin girişimi Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) gibi başka Suriyeli Kürt taraflar, Suriyeli muhalifler ve rejim tarafından reddedildi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.