Sosyal Medya

Güncel

Suriyeli sığınmacı bir yıldır havaalanında yaşıyor

Fadi Mansur adıl Suriyeli sığınmacı, bir yıl önce Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı ve bugün hâlâ havalimanında yaşıyor. 'Sahte kimlik' nedeniyle, nereye gittiyse yeniden buraya geri gönderildi ve artık bir çözüm istiyor.



Fadi Mansur Suriyeli bir sığınmacı. Bir yıldan beri Ä°stanbul Atatürk Havalimanı’nda. Uluslararası Af Örgütü, 15 Mart 2015’ten bu yana Atatürk Havalimanı’nda şüpheli ÅŸahısların tutulduÄŸu alanda kalan Mansur’un hikâyesini yayınladı. Örgüte göre, sınır dışı edilme korkusuyla yaÅŸayan Mansur, sorununa bir çözüm istiyor. Zira Mansur, hangi ülkeye gitmeye çalıştıysa sınır dışı ediliyor.

Mansur, önce Türkiye'den Malezya’ya gitmeye çalıştı, ancak Malezyalı yetkililer, sahte kimlik kullanmakla suçladığı Mansur'u, tekrar geldiÄŸi Türkiye’ye geri göndermiÅŸti.

Af Örgütü'ne göre, Mansur gözaltında olan baÅŸka bir kiÅŸi tarafından tacize uÄŸradı, bundan dolayı Lübnan’a iade edilmesini istedi. Ama Lübnan da Mansur’u toprağına almayı kabul etmeyip yeniden Türkiye’ye gönderildi.

5 yıldan beri iç savaşın devam ettiÄŸi Suriye’den zorunlu askerliÄŸe katılmak istemediÄŸi için 2012’de ayrılan Mansur, önce Lübnan’a gitti. Orada bir çete tarafından fidye için kaçırılmasının ardından 2014’te Türkiye’ye gelmeye karar verdi. Burada bir ay kaldıktan sonra Malezya’ya gitmek istedi. Ama giriÅŸimi baÅŸarılı olmayınca yeniden Türkiye’ye geri döndü.

Mansur’un avukatı, müvekkilinin saÄŸlıklı olmayan ÅŸartlarda yaÅŸadığını ve bir yıldan beri güneÅŸ yüzü göremediÄŸini savunuyor.

Kaynak: Uluslararası Af Örgütü

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.