Sosyal Medya

Dünya

Rusya'nın 28 yıllık petrolü kaldı

Rusya Tabii Kaynaklar ve Çevre Bakanı, yeni petrol kaynakları bulunmazsa ülkenin mevcut kaynaklarının 28 yıl sonra biteceğini açıkladı



Rusya'nın kanıtlanmış petrol rezervlerinin ancak 28 yıl yetecek seviyede olduÄŸu bildirildi. Rossiyskaya Gazeta'ya bir röportaj veren Rusya Tabii Kaynaklar ve Çevre Bakanı Sergey Donskoi, Rusya'da kanıtlanmış petrol rezervlerinin 28 yıl yetecek seviyede olduÄŸunu söyledi.

Rus Bakan yaptığı açıklamada, "Kanıtlanmış petrol rezervlerimiz 28 yıla yetecektir. Bu da yaklaşık 29 milyar ton petrol demektir” dedi.

Donskoi, "2015 yılında yaklaşık 505 milyon ton petrol üretebildik. Teoriktik rakamlara göre, aslında petrol rezervlerimiz 29 milyar tondur ve bu bize daha 57 yıla yetmesi lazım. Ancak uzmanların bize petrolü nerede, ne zaman ve ne kadar üretebileceÄŸimizi kesin söylediÄŸi rakam 14 milyar tondur. Bu da bugünkü üretimle 28 yıla yeter” dedi.

Sergey Donskoi son zamanlarda petrol üretiminde çıkarılması kolay olmayan yerlerden elde edilen petrol oranın giderek arttığını bildirdi. "Böyle yerlerden petrol üretmenin maliyeti daha fazladır. Bunun için yeni teknolojilerin geliÅŸtirilmesini lazım. Bu da ÅŸu anda düşük ekonomik verimliliÄŸe neden oluyor”açıklamasında bulundu.

Rus bakan " Yeni petrol kaynakları keÅŸfedilmezse, petrolün geleneksel yollarla üretimi 2020 yılından baÅŸlayarak düşüşe geçer. Bundan dolayı biz yeni petrol rezervlerinin keÅŸfini hızlandırmamız lazım” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.