Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan ayaklanma tehdidi

Trump, yeterli delege sayısına rağmen Cumhuriyetçi Parti'nin kendisini aday göstermemesi halinde ülkede ayaklanma çıkacağını savundu.



Temmuzdaki parti kurultayında rakip aday adaylarının delegelerinin birleşip Trump'tan başka aday gösterme senaryoları üzerinde düşünülüyor. Trump ise böyle bir gelişme olduğu takdirde milyonların ayaklanacağını öne sürdü.

Ajansların haberine göre; Ã–nceki gün Cumhuriyetçi Parti'de beÅŸ eyalette yapılan ön seçimlerde Trump, Kuzey Mariana Adaları ile üç eyalette baÅŸarılı oldu. Adaylık için 1237 delegeye ihtiyacı olan Trump'ın delege sayısı 621'e yükseldi. Memleketi Florida'da Trump'a kaybeden Senatör Marco Rubio yarıştan çekildi. Demokrat aday adayı Hillary Clinton da beÅŸ eyaletten dördünde kazandı. Aday olması için 2383 delegeye ihtiyacı olan Clinton'ın delegesi 1561'e çıktı.

MÄ°LYONLARI TEMSÄ°L EDÄ°YORUM

Parti içinde Trump'ın yükseliÅŸinden rahatsız olan çevreler temmuzda yapılacak parti kurultayında onu engellemenin hesaplarını yapmaya baÅŸladı. Ä°ÅŸte bu söylentilerin ardından Trump, ön seçimlerde birinci geldiÄŸi halde baÅŸkan adaylığının parti yönetimi tarafından kabul edilmemesi halinde ABD'de ‘ayaklanmalar çıkacağını' öne sürdü ve “Milyonları temsil ediyorum” dedi.

Yarışta önde olduÄŸunu belirten Trump, "Åžu an milyonlarca insanı temsil ediyorum. EÄŸer beni destekleyen insanları mahrum bırakırsanız çok kötü ÅŸeyler olur" dedi.

Bu arada Demokrat Parti adaylarından Hillary Clinton da 5 eyalette de birinci gelerek rakibi Bernie Sanders'a karşı üstünlüğünü pekiştirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.