Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri'nden İsrail'e kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da Eriha şehri yakınlarında bulunan 2 bin 340 dönüm araziye el koyma kararını kınadı.



Yahudi yerleÅŸim birimlerinin inÅŸasına karşı olan 'Peace Now' adlı Ä°srailli sivil toplum kuruluÅŸunun yaptığı yazılı açıklamaya göre, Ä°srail hükümeti Batı Åžeria'nın Eriha kentinin güneyinde yer alan Filistinlilere ait 2 bin 342 dönümlük araziye el koydu. GeçekleÅŸtirilen toprak gasbının Ä°srail ordu radyosu tarafından da duyurulduÄŸu ifade edilen açıklamada, el konulan toprakların yakınlardaki Yahudi yerleÅŸim birimlerinin geniÅŸletilmesi, turizm ve diÄŸer ticari yatırımlar için kullanılması gibi planların bulunduÄŸu belirtildi.

DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Ä°srail'in 1967'den bu yana iÅŸgal altında tutmakta olduÄŸu Batı Åžeria'da, Eriha ÅŸehri yakınlarındaki 2 bin 340 dönüm araziye el koyma kararını ÅŸiddetle kınıyoruz. Ä°srail'in yasa dışı yerleÅŸim sahalarını geniÅŸletme yönünde aldığı kararların geçerliliÄŸi yoktur. Ä°srail'in, bölgede kalıcı barış saÄŸlanabilmesinin yegane yolu olan iki devletli çözüm zeminini tahrip eden bu tür hareketlere son vermesi gerekmektedir”denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.