Sosyal Medya

Dünya

İsrail, Hizbullah korkusuyla Moskova yoluna düştü

Suriye'den çekilen Rusya'nın bölgede Hizbullah etkisini artıracağı düşüncesi İsrailli yetkilileri yeniden Moskova yoluna düşürdü



Ä°srail CumhurbaÅŸkanı Rivlin, Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin’le görüşmek üzere bugün Moskova'ya gidiyor. Rivlin'in Rus askerlerinin Suriye'den çekilmesinin ardından Ä°ran ve Hizbullah'ın bölgede daha da güçlenmesinden duyduÄŸu endiÅŸeyi dile getireceÄŸi iddia edildi.

Sputnik'te yer alan haberde Ä°srail CumhurbaÅŸkanı Reuven Rivlin'in, bugün Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile Moskova’da bir araya geleceÄŸi belirtildi.

Reuters’a konuÅŸan Rivlin’in bir yardımcısı, görüşmede Rivlin’in Putin’den, Rus güçlerinin Suriye’den çekilmesiyle Ä°ran ve Hizbullah’ın güçlenmesine izin verilmeyeceÄŸi konusunda garanti isteyeceÄŸini belirtti.

Haberde ayrıca, Rivlin’in Moskova’ya hareket etmeden önce Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu ile bir görüşme gerçekleÅŸtirdiÄŸi de kaydedildi.

"RİVLİN: Şİİ'LİK IŞİD KADAR TEHLİKELİ"

Rivlin de dün Moskava temaslarını takip edecek gazetecilere uçakta yaptığı açıklamada, “İçinde bulunduÄŸumuz konum göz önüne alındığında, Rusya ile iÅŸbirliÄŸi yapmalıyız” demiÅŸ ve eklemiÅŸti:

“Herkes İŞİD’in tüm dünya için bir tehdit olduÄŸunu anladı, ancak bizim için Ä°ran’ın Åžii Ä°slam inancı da en az onun kadar tehlikeli.”

"NETANYAHU: GOLAN TEPELERÄ° MÃœHÄ°M"

Öte yandan Rusya’nın Tel Aviv Büyükelçi Vekili Aleksey Drobinin dün yaptığı açıklamada, iki ülkenin Suriye’deki iÅŸbirliÄŸinin devam edeceÄŸini söylemiÅŸti. Drobinin ayrıca, “Ä°srail’in ulusal güvenlik çıkarlarının zarar görmemesi için her ÅŸeyi yapacağız” diye konuÅŸmuÅŸtu.

Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu, Suriye’de ateÅŸkesle ilgili olarak memnuniyet duyduÄŸunu belirtirken Hizbullah’a iÅŸaret ederek Golan Tepeleri’nin güvenliÄŸinin kendilerini için öncelikli önem taşıdığının altını çizmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.