Sosyal Medya

Dünya

İsrail Savunma Bakanı: Kürt devleti kurulmalı

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Kürtler'in devlet sahibi olması halinde bölgedeki sorunların çözüleceğini söyledi.



Washington’da en önemi düşünce kuruluÅŸlarından Wilson Center tarafından düzenlenen bir panelde konuÅŸan MoÅŸe Yaalon, Suriye’yi tek parça olarak tutacak bir yol kalmadığını belirtti.

BÜTÜN BİR SURİYE ARTIK MÜMKÜN DEĞİL

Yaalon, “Bir bütün Suriye’den sözetmek, BeÅŸar Esad veya baÅŸka birinin baÅŸkanlığında büyük strateji planlamak, bunları dile getirmek hayalden baÅŸka birÅŸey deÄŸildir. Artık bunun için bir imkan yok” dedi.

KÃœRTLER DEVLET SAHÄ°BÄ° OLMALI

Rudaw’ın sorularını da yanıtlayan MoÅŸe Yaalon, Kürtler’in devlet sahibi olup olmamalarına içerideki ve dışarıdaki ÅŸartlara bakılarak karar verilmesi gerektiÄŸini kaydederek, “Ama bu seçenek bölgeye çözüm ve istikrar getireceÄŸi için destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KÃœRTLER VE YAHUDÄ° MÄ°LLETÄ°

ABD Savunma Bakanlığı’nın 20 yıllık danışmanı Harold Road ise, Kürtler ile Yahudiler’in ortak noktalarına dikkat çekerek, ÅŸunları söyledi: “Kürtler ile Yahudi milleti aynı dönemlerden geçmiÅŸ. Farklı ülkelerin yönetimleri altında yaÅŸamışlar. Sıkıntılar çekmiÅŸler. Kendi kaderimizi kontrol etmemiz için ÅŸart olan gücümüzü ve arzumuzu elimizden almışlar.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.