Sosyal Medya

Dünya

Avrupa'da üç kadından biri şiddete uğruyor

BM: AB'de kadınların üçte biri fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalıyor



Avrupa'da ve dünyada kadınlara karşı işlenen fiziksel veya cinsel şiddetin yüksek oranda kalmaya devam ettiği bildirildi.

New York'ta düzenlenen BM Komisyonu'nun 60. oturumunda gerçekleşen AB cinsiyet eşitliği Bakanlar toplantısında kadınlara uygulanan şiddet konusu gündeme geldi.

Rus Regnum ajansında yer alan haberde, Litvanya Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Algimanta Pabedinskene, kadına yönelik şiddet önlenmedikçe fiili olarak kadın ve erkek eşitliğinin mümkün olmadığını vurguladı.

Algimanta Pabedinskene, "Avrupa'da ve dünyada kadına yönelik ÅŸiddet ve cinsel taciz oranları büyük ölçüde kalmaya devam ediyor. Biz bu yüzden bu sorunun çözümü için özel bir dikkat göstermeliyiz. Bu konuda AB mevzuatlarını AB üye ülkelerin ulusal hukuk sistemlerine aktarmamız, bu alandaki eylem planlarımızı gözden geçirmekle beraber aynı zamanda kadınlara karşı ÅŸiddete önlemek için sivil toplumu harekete geçirmemiz lazım” dedi .

AB Temel Haklar Ajansı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa kıtasında yaşayan her üç kadından biri fiziksel şiddet ve cinsel şiddete maruz kalıyor. Araştırmada AB'de yaşayan kadınların ise yarıdan fazlası cinsel tacize maruz kaldığı belirtiliyor.

Genellikle AB'de kadına yönelik cinsel taciz ve şiddet, özel alanlarda ya da iş yerlerinde gerçekleşiyor. Kadınların önemli bir kısmı eşleri tarafından şiddete uğruyor. Araştırmaya göre Avrupalı kadınların yüzde 30'u eşi tarafından şiddete maruz kalıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.