Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani'den Kürt - Türk savaşı uyarısı

Mesud Barzani, Ankara saldırısının arkasında PKK'nın olması halinde Kürt-Türk savaşı çıkma riski olduğunu söyledi



Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Barzani, “Ankara saldırısının arkasından PKK çıkarsa, Kürt - Türk savaşı çıkar” dedi.

Sky News Arapça televizyonuna verdiÄŸi röportajda Barzani, Ankara saldırısı, IKBY’nin bağımsızlığı ve bölgedeki geliÅŸmelerle ilgili önemli deÄŸerlendirmelerde bulundu.

13 Mart’ta Ankara’da 37 kiÅŸinin ölümü, 122 kiÅŸinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırı hakkında Barzani ÅŸunları söyledi:

“Åžimdiye kadar PKK bu saldırıyı resmen üstlenmiÅŸ deÄŸil. AraÅŸtırmalar sürüyor. Ancak şüpheye yer bırakmayacak ÅŸekilde PKK’nin bu saldırının arkasında olduÄŸu ortaya çıkarsa bu Kürt milletini büyük bir suçlamayla karşı karşıya bırakır.”

Saldırıya iliÅŸkin kaygılarını dile getiren Barzani, “Büyük bir felakete yol açar ve sorunlar daha da büyür. Bu Türkiye’de Kürtlerle Türkler arasında büyük bir milli savaÅŸa dönüşür” dedi.

İçiÅŸleri Bakanlığı’ndan bu akÅŸam yapılan açıklamada, saldırının failinin “PKK üyesi 1992 doÄŸumlu Seher ÇaÄŸla Demir olduÄŸu” belirtilmiÅŸti.

Bağımsızlığın ertelenmesine iliÅŸkin Barzani, “Bana göre her ertelemenin sonucu iyi olmaz. Irak’ın birliÄŸi için yapmadığımız ÅŸey kalmadı. Irak Anayasası’nın giriÅŸ bölümüne baktığımızda anayasaya baÄŸlılığın Irak’ın birliÄŸini saÄŸladığına vurgu yapıldığını görüyoruz. Ancak Irak Hükümeti bu anayasaya baÄŸlı kalmadı, bunun onlarca örneÄŸi var” diye konuÅŸtu.

Irak’ın tek parça halinde kalmasıyla ilgili soruya ise Barzani ÅŸu cevabı verdi:

“Neden olmsuz sonuçlanmış bir tecrübede ısrar edelim? Ölüm ve savaÅŸa bir daha dönmemiz mi yerinde olur, kardeşçe, barış içinde, birbirimize yardım ederek yaÅŸamamız mı?”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.