Sosyal Medya

Güncel

Aylin Kotil, CHP'den istifa edip siyaseti bıraktığını açıkladı

Son yerel seçimde CHP'den Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan Aylin Kotil, siyasetten çekildiğini açıkladı.



CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil, CHP'den istifa edip siyasetten çekilme kararını sosyal medya hesabından ilan etti.

ÅžiÅŸli eski Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül'ün eski eÅŸi ve 2014 yerel seçimlerinde CHP BeyoÄŸlu Belediye BaÅŸkan adayı olan Aylin Kotil CHP’den istifa etti. Kotil, partideki yapısal sorunlarıdan dolayı istifa ettiÄŸini açıkladı. Kotil, istifasını duyurduÄŸu yazılı açıklamada ÅŸu ifadeleri kullandı: GençliÄŸimden bu yana üyesi olduÄŸum CHP’de, menfaat aÄŸlarıyla birbirine baÄŸlanmış birtakım siyaset esnafına karşı bıkmadan usanmadan mücadele ettim. Ancak son dönemde bu çevrelerin tasfiyesi bir kenara; Türkiye’nin tüm renklerini, bölgelerini kuÅŸatmasını beklediÄŸimiz partimizin giderek belli grupların egemenlik alanına dönüştüğüne üzülerek tanık oldum.

Parti yönetiminin bu iki büyük sorunu çözmek için hiçbir somut atmadığını görmek en büyük üzüntüm oldu. Bunlardan ötürü, çocukluÄŸumdan bu yana büyük bir sevgiyle baÄŸlandığım CHP’den istifa ettiÄŸimi üzülerek bildiriyorum. Yeni bir vizyon, yeni bir kültür, yeni bir liderlik anlayışı olmadan Türkiye'nin önünün açılamayacağını düşünüyorum.Siyaseti bir anne olarak oÄŸlum ve tüm annelerin çocukları için yaptım. KiÅŸisel bir beklentim, hırsım yok. Gelecekte inanacağım bir hareket, ortaya çıkana dek siyasetten çekiliyorum. Herkesin yolu açık olsun, gelecek bizim…"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.