Sosyal Medya

Coğrafyamız

Meşal: Zaman zaman İran'a heyet gönderiyoruz

Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, “Zaman zaman İran'a heyet göndererek, ilişkileri sürdürüyoruz" dedi.



France 24’e konuÅŸan Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Halid MeÅŸal, Ä°ran'la iliÅŸkilerinde Hamas'ın, Suriye konusundaki tutumu nedeniyle bir gerileme olduÄŸunu belirterek, "Zaman zaman Ä°ran'a heyet göndererek, iliÅŸkileri sürdürüyoruz" dedi.

Suriye’deki ayaklanmadan önce Hamas'ın merkezinin Suriye olduÄŸunu hatırlatan MeÅŸal, devrimin ardından BeÅŸÅŸar Esed ve Hamas arasındaki anlaÅŸmazlığın Ä°ran-Hamas iliÅŸkilerini doÄŸrudan etkilediÄŸini dile getirdi.

Meşal, bu nedenle İran'ın maddi desteğinde gerileme olduğunu belirterek "Bu, ilişkileri kestiğimiz anlamına gelmez. Zaman zaman İran'a heyet göndererek, ilişkileri sürdürüyoruz" diye konuştu.

"Abbas ile görüşme hazırlığı yapılıyor"

MeÅŸal ayrıca Fetih Hareketi ve Hamas arasındaki iliÅŸkinin gidiÅŸatıyla ilgili Katar’ın baÅŸkenti Doha'da yapılan son görüşmede uzlaşının önündeki engelleri aÅŸmaya çalıştıklarını, mevcut durumun da tarafları daha olumlu olmaya zorladığını belirtti.

Meşal, Fetih Hareketi ile önümüzdeki günlerde önceki görüşmelerin devamı niteliğinde bir buluşma olacağı bilgisini verdi.

Meşal, bu görüşmelerin daha üst seviyelere çıkarılacağını da belirterek, "Halihazırda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmek için hazırlık görüşmeleri yapılıyor. Ardından da diğer grupların liderleriyle bir araya gelinecek" diye konuştu.

"IŞİD Gazze'ye giremez"

IŞİD konusuna da deÄŸinen MeÅŸal sözlerini, “IŞİD Gazze'ye giremez. Bu yönde giriÅŸimler oldu ancak hedeflerine ulaÅŸamazlar. IŞİD, diÄŸer terör örgütleri ve radikal gruplar boÅŸluktan istifade eder. Filistin'de boÅŸluk yok. Hamas, Ä°slâmi Cihad ve diÄŸer direniÅŸ grupları iÅŸgalci Ä°srail'e karşı mücadele ediyor” diye bititrdi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.