Sosyal Medya

Güncel

Saldırı sonrası Kızılay

Pazar günü Ankara'nın en kalabalık alanlarından Kızılay'da 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı sonrası meydan trafiğe açıldı. Sabah saatlerinde işe gidenlerin oluşturduğu kalabalık, eskisi kadar olmasa da meydanda normale dönüşü gösteriyor. Bombanın patladığı otobüs duraklarında bekleyenler "Korksak da her sabah buradan geçmek zorundayız" diyor.



Kızılay Meydanı Pazartesi akşam 23:00'te trafiğe açıldı. Salı sabahı mesai saati öncesi Ankaralılar, her zaman kullandıkları meydandaydı. Otobüs durakları ve ışıklarda bekleyenler, her zamanki kadar olmasa da, meydanda kalabalığa oluşturdu. Saldırının meydana geldiği yolun karşısında ise hasarlı binaların önünde polis bantı kaldırılmadı.

 

 
[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

 

Polisin kapattığı ÅŸeridin yanında yürüyerek iÅŸe yetiÅŸmeye çalışan Ankaralılar, hasarlı binaları da dikkatle inceliyor. Bulvar üzerinde yürüyerek iÅŸe yetiÅŸmeye baÅŸlayan bir kiÅŸi “Artık burada ölmekten korkuyorum ancak yapacak bir ÅŸey yok. Åžans… Burayı kullanmaya devam edeceÄŸim” diyor.

 

 
 

 

Polisin güvenlik önlemi aldığı hasarlı binalarda temizlik yapılıyor. 

 

 
[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

 

Ankara'nın en kalabalık meydanlarından olan Kızılay, aynı zamanda birçok toplu taşıma aracının güzergâgı üzerinde. Farklı bölgelerden gelenler burada aktarma yaparak işlerine, okullarına ulaşabiliyor. Pazartesi günü Ankara'nın diğer bölgelerinde yaşanan yoğun trafiğin ardından Salı sabahı trafik yine Kızılay meydanına kaydırıldı. Yayaların yoğun olarak beklediği trafik ışıklarında yaya geçidi her zamanki gibi kalabalıktı.

 

 
[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

 

21 yaşındaki Ceren, her sabah Kızılay’dan aktarma yaparak otobüsle Balgat’taki iÅŸine gidiyor. “Korkuyorum” diyor ama baÅŸka bir alternatifi yok:

“Ben her sabah bu güzergâhı kullanarak iÅŸe gidiyorum. Ä°lk kez dün baÅŸka bir yol kullanmak zorunda kaldım. Saatler sürdü yol. Çok korkuyorum, yine kötü bir ÅŸey olabileceÄŸini düşünüyorum ama iÅŸe gitmek, geç kalmamak için bu yolu kullanmak zorundayım. Yıllardır her sabah bu meydandayım, yine bu meydanda olacağım. Mecburum.”

Ceren’in yanında otobüs bekleyen arkadaşı da iÅŸe gidiyor. “Sadece korkmak deÄŸil, bundan sonra böyle ÅŸeyler olacağından eminim ben. Ya öleceÄŸim, ya kalacağım. Ama her sabah burada olmaya mecburum” dedikten sonra otobüsü duraÄŸa yanaşıyor, koÅŸarak gidiyor.

 

 
[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

 

Ceren gibi onlarca kişinin beklediği otobüs durakları, saldırının meydana geldiği noktanın hemen yanında.

 

 
[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

 

Kızılay metrosu çalışıyor ancak patlama noktasındaki Bakanlık çıkışı kapalı. Patlamanın yaşandığı yoldaki otobüs durakları yenilenmiş. Ancak bulvar üzerinde binalardaki hasar göze çarpıyor. Duraklarda bekleyenlerin gözü bu binalarda, herkes patlamanın etkilerini konuşuyor. Meydandan gelen Ankaralılar, hasarlı binaların ve patlama yerinin fotoğraflarını çekiyor.

 

 
[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

 

Ankaralıların banklarında oturduğu Güvenpark ise bir hayli sakin. Burada temizlik devam ediyor.

 

 
[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

 

Kızılay meydanındaki çevik kuvvet noktasında her zamankinden daha fazla polis var. Meydandaki güvenlik önlemleri de her zamankinden fazla. Polis araçları ve güvenlik görevlilerini her noktada görmek mümkün.

 

 
[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.