Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rusya'dan sonra Hizbullah'da Suriye'den çekiliyor

Lübnanlı Şii muhalif gazeteci Emin, Hizbullah’ın yüzlerce savaşçısının Suriye’den çekildiğini söyledi.



Lübnanlı Åžii muhalif gazeteci Ali El-Emin, "yüzlerce Hizbullah milisinin Suriye’den çekilmeye baÅŸladığını” belirtti. 

Hizbullah’ın Suriye’den çekildiÄŸi haberini yayınlayan Cenubiye internet sitesinin kurucusu El-Emin, “Hizbullah’a yakın birçok farklı kaynaktan öğrendiÄŸimize göre, grup (Hizbullah) Suriye’den yüzlerce savaşçısını çekiyor. Suriye’den dönen savaşçılar üç günden beri Lübnan’daki evlerine ve köylerine ulaşıyor” dedi.

Emin, Hizbullah’ın bu hamlesinin “Rusya’nın Suriye’den çekilmesinde olduÄŸu gibi ABD-Rusya arasındaki anlaÅŸma” sonucunda gerçekleÅŸtiÄŸini ve “Cenevre’de baÅŸlayacak “yeni siyasi çözüm arayışlarını güçlendirme, ateÅŸkesin sürdürülmesi” amacı taşıdığını ileri sürdü.

"Hizbullah, Åžam, Kalamun ve Zebedani'den çekilmeyecek"

Hizbullah’ın Suriye’den kuvvetlerini büyük çapta çekeceÄŸini ancak tamamıyla çekilmeyeceÄŸini ve bunu resmi olarak açıklamayacağını belirten Emin, çekilmenin Halep gibi bölgelerde olacağını fakat Åžam, Lübnan sınırındaki Kalamun ve Zebedani gibi bölgelerden çekilmeyeceÄŸini söyledi.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in, dün Suriye'deki Rus güçlerinin büyük bölümünün çekilmesi için talimat verdiÄŸi duyurulmuÅŸtu.

Rus haber ajansı TASS'ın haberinde, Putin'in, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Suriye'deki duruma ilişkin görüştüğü, Putin'in, Şoygu'ya Suriye'deki Rus ordusunun büyük bölümün yarından itibaren çekilmeye başlaması talimatını verdiği açıklanmıştı.

Kremlin'in resmi internet sitesinde, Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in telefon görüşmesi yaparak, Suriye'deki Rus güçlerinin çekilmesi konusunda anlaştıkları bildirilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.