Sosyal Medya

Coğrafyamız

Netanyahu'dan Filistinli TV kanallarını kapattırma sözü

Binyamin Netanyahu, Filistinli uydu kanallarını kapatma sözü verdi.



İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinli uydu kanallarının kapatılacağına dair söz verdi. İsrail Kabine toplantısında konuşan Netanyahu "Biz İsraillilere ölüm çağrısı yapan kanalların kapatılması için uğraşıyoruz. Bu konuda Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile görüşme yapıyorum" ifadelerini kullandı. Netanyahu ayrıca, "Biz daha önce merkezi Fransa'da bulunan uydu kanallarının kapatılması için mücadele ettik ve bu konuda olumlu haber aldık. Şimdi diğer kanalları da kapattırmaya çalışıyoruz" diye ekledi.

Geçtiğimiz günlerde Fransız Eutelsat Şirketi'nin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun talebiyle El-Aksa kanalının yayınını durdurduğu bildirilmişti. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklama göre, Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı arayarak, "kışkırtıcı" yayınlar yaptığı iddiasıyla El-Aksa Kanalı'nın uydu yayınının durdurulmasını talep etmişti.

Öte yandan geçtiğimiz perşembe günü, İsrail'in iç istihbaratı Şin Bet gece saatlerinde 'Palestine Today'ın televizyonunun Ramallah'taki ofisine baskın düzenledi. İsrailli yetkililer, Filistinlilileri kışkırttıkları gerekçesiyle böyle bir baskın düzenlediklerini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.