Sosyal Medya

Dünya

Rusya'nın kırmızı çizgisiydi; Polonya NATO üyesi oluyor

Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, Temmuz ayında Polonya'nın NATO üyeliğini tamamlayacağını açıkladı.



Polonya Savunma Bakanı Macierewicz, 8-9 Temmuz'da Kuzey Atlantik ittifakına tam üye olacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili Polonya radyosuna açıklama yapan Macierewicz, NATO ittifakıyla büyük değişimlerin yaşanacağını bildirdi. Macierewicz sadece hükümet ve silahlı kuvvetlerin değil, aynı zamanda bütün milletin müttefikleriyle birlik olacağı anlamına geldiğini ifade etti.

Macierewicz geçtiÄŸimiz gün Polonya’nın NATO’ya katılımının 17. yıldönümü nedeniyle yaptığı konuÅŸmada, “Polonya büyük deÄŸiÅŸiminin eÅŸiÄŸinde duruyor. NATO’daki politik varlığımız tam üyeliÄŸe geçiyor. Bunun için çalışıyoruz ve umuyoruz ki VarÅŸova’da düzenlenecek olan NATO zirvesi sonsuza kadar Polonya’nın NATO’daki varlığının karakterini deÄŸiÅŸtirecektir. Zirve Polonya’yı ve diÄŸer DoÄŸu ve Orta Avrupa ülkelerini NATO’nun tam üyesi yapacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

RUSYA'DAN NATO FÃœZE SAVARLARINA TEPKÄ°LER

Rusya Güvenlik Konseyi BaÅŸkan Yardımcısı Yevgeniy Lukyanov, Polonya ve Romanya’da yerleÅŸtirilen füzesavar savunma sistemlerinin Rusya için potansiyel tehdit oluÅŸturduÄŸunu söylemiÅŸti.

Yevgeniy Lukyanov, 24 Haziran tarihinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Polonya ve Romanya baÅŸka ÅŸeyleri düşünmesi gerekiyor. Stratejik nükleer silahlarımıza yöneltilen füzesavar savunma sistemleri, füze rampalarının yerleÅŸtirilmesi kendileri için bir sorun olur. Onlar otomatikman bizim hedeflerimiz oluyor. EÄŸer ABD silah sistemleri yüzünden hedef olmayı seçiyorlarsa, bu onların tercihi” demiÅŸti.

Yarıca Lukyanov, Washington’un Avrupa’nın 7 ülkesinde 250 ağır araç yerleÅŸtirme planlarının gerçek tehdit deÄŸil saÄŸlıksız bir heyecan olarak yorumladı.

2016 yılında açılacak karargahın, tam kapasite olarak 2018 yılında çalışmaya başlayacağı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.