Sosyal Medya

Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atama

Son 5 ayda 3 bombalı saldırının gerçekleştiği Ankara’nın Emniyet Müdürlüğüne Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan atandı.



2. Sınıf Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar'ın vekaleten görevde bulunduğu Ankara Emniyet Müdürlüğüne, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan getirildi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basının karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Numan KurtulmuÅŸ, Al Jazeeramuhabiri Didem Özel Tümer’in “Ankara’da son 5 ayda 3 saldırı gerçekleÅŸti. Bu süre içerisinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde vekaleten görevlendirme var. Asaleten görevlendirme yapılmamasının nedeni nedir?” sorusuna şöyle yanıt vermiÅŸti:

"Herhangi bir emniyet müdürünün atanması meselesi, ilgili bakan arkadaşımızın ve ilgili kurumun tasarrufudur. Ama bürokraside temel bir kural var. Vekil asil gibidir. Herhangi bir kimse vekil oluyor diye sorumlulukları azalıyor değil. Vekaleten herhangi bir görevi yürüten kişi aynen asaleten yürüten kadar o işin sorumlusudur. Ne bir fazladır, ne bir eksiktir. Kimse şöyle bir yanlış algı içinde olmasın, emniyet müdürü vekil diye sorumlulukları az bir emniyet müdürü yok karşımızda."

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.