Sosyal Medya

Güncel

Ä°ki ilde PKK operasyonu

Konya ve Giresun’da PKK’ya yönelik operasyonlarda 11 tutuklama ve 7 gözaltı gerçekleşti.



Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda, ‘PKK'nın sosyal medyada propagandasını yaparak, halkın güvenlik güçleriyle silahlı çatışması için çaÄŸrıda bulundukları’ öne sürülen, aralarında HDP Konya Ä°l EÅŸ BaÅŸkanı Nurhan E.’nin de bulunduÄŸu 7 kiÅŸi gözaltı alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Pazartesi akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Daha önce belirlenen adreslere eşzamanlı baskında HDP Konya İl Eş Başkanı Nurhan E. ile Suat Ü., Abdürrahim Ç., Refik T., Reşat Y., Yener B. ve Hayrettin Y. gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 1 tabanca ve içerisinde 8 mermi bulunan 1 şarjör, 1 av tüfeği, 22 fişek, flamalar ve çok sayıda örgütsel doküman ile dijital veri ele geçirildi. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Giresun’da 11 kiÅŸi tutuklandı

Giresun Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediÄŸi operasyonlarda gözaltına alınan 26 kiÅŸiden 11'i tutuklandı. Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın yürüttüğü soruÅŸturma kapsamında, cuma sabahı Giresun’da 10, Batman’da da 1 adrese eÅŸ zamanlı operasyon düzenlendi.

Gözaltına alınan 26 kiÅŸiden 5’i ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 21'i Pazartesi sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorguları ardından 6 'sı adli kontrol kapsamında olmak üzere 9 kiÅŸi daha serbest bırakıldı.

Mahkemeye çıkartılan 12 şüpheliden 11'i, “Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, silahlı örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından tutuklanarak Giresun E Tipi Cezaevi'ne konuldu, bir kiÅŸi ise adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.