Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan Azerbaycan ziyaretini ikinci kez erteledi

Erdoğan Ankara'daki terör saldırısından dolayı Azerbaycan ziyaretini ikinci kez erteledi.



Azerbaycan'ın Ankara'daki terör saldırısı sonrasında Türkiye ile dayanışma çerçevesinde, iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) V. Toplantısı, Bakü yerine Ankara'da gerçekleşecek.
 
CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yarın yapılacak olan toplantının mekanının Ankara olarak deÄŸiÅŸmesi bugün gelen bir öneri akabinde kararlaÅŸtırıldı. YDSK Toplantısını Bakü yerine Ankara'da yapma önerisinin Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev'den  geldiÄŸi kaydedildi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın da terörle mücadele konusunda Türkiye'yle somut dayanışma sergileme çerçevesinde yapılan bu öneriyi kabul ederek, bu jestten dolayı Aliyev'e teÅŸekkürlerini ilettiÄŸi belirtildi.
 
 
DAHA ÖNCE DE ZİYARET İPTAL EDİLMİŞTİ
 
Ankara’da 17 Åžubat 2016’da bombalı araçla meydana gelen saldırı da ErdoÄŸan’ın Azerbaycan ziyaretine denk gelmiÅŸti. O dönemde de CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Azerbaycan ziyaretini iptal etmiÅŸti.
 
Azerbaycan’a yarın günübirlik bir ziyarette bulunacak olan ErdoÄŸan, yine Azerbaycan gezisini iptal etti.
 
Toplantı Azerilerin talebiyle Ankara'da gerçekleşecek.
 
Yüksek Düzeyli Stratejik Ä°ÅŸbirliÄŸi  Toplantısı’nda da ‘Åžah Deniz 2 Gaz Sahası’ ve Hazar’ın güneyindeki diÄŸer sahalarda üretilen doÄŸal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınmasını amaçlayan Trans Anadolu DoÄŸal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) hızlandırılması gündeme gelecek.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.