Sosyal Medya

Güncel

HDP Nevruz kutlaması için başvuru yaptı

Ankara'da yaşanan katliamın ardından HDP, İstanbul'daki Nevruz kutlamalarını pazar günü gerçekleştirmek için başvuru yaptı.



HDP Ä°stanbul'daki Nevruz kutlamalarını Bakırköy Pazar Alanı'nda gerçekleÅŸtirmek üzere Ä°stanbul ValiliÄŸi'ne resmi baÅŸvuruda bulunduklarını açıkladı.

KATLÄ°AMIN ARDINDAN KUTLAMA YAPACAKLAR

Dün gerçekleÅŸen ve 37 kiÅŸinin hayatını kaybetmesine neden olan katliamın ardından Nevruz kutlaması yapmak için baÅŸvuru yaptıklarını açıklayan HDP, alacağı tepkileri düşünerek açıklamanın sonunda "Bayram havasında kutlamayacağız" notunu da ekledi.

HDP Nevruz kutlaması için başvuru yaptı

BASIN TOPLANTISI DÃœZENLEDÄ°LER

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu ve İstanbul Nevruz Miting Tertip Komitesi üyeleri, 20 Mart Pazar günü Bakırköy Pazar Alanı'nda yapmayı planladıkları Nevruz kutlamasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

HDP Nevruz kutlaması için başvuru yaptı

FÄ°GEN YÃœKSEKDAÄž DA KATILACAK

Ä°stanbul ValiliÄŸi'ne gerekli baÅŸvuruları 10 gün önce yaptıklarını belirten Komite BaÅŸkanı Suat Çorlu, "GeçtiÄŸimiz hafta içinde etkinliÄŸimiz ile ilgili bütün dosya tamamlanarak valiliÄŸe iletilmiÅŸ oldu. Åžuan sadece hem valilikle hem de alanla ilgili yapacağımız güvenlik toplantıları ve hazırlıklar için beklemek durumundayız. Yapılması gereken bütün yasal baÅŸvurular tamamlanmış durumda. Hem valilikle hem de emniyetle yaptığımız görüşmelerde, ÅŸu an için herhangi bir pürüzün ve sıkıntının olmadığına dair bize bilgilendirmelerde bulundular. Ä°stanbul Nevruzumuza HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanımız Figen YüksekdaÄŸ ve Demokratik Bölgeler Partisi EÅŸ BaÅŸkanı Kamuran Yüksek konuÅŸmacı olarak katılacak" dedi.

"BAYRAM HAVASINDA KARÅžILAMIYORUZ"

Nevruz kutlamaları için Bakırköy Pazar Alanı'nı kendilerinin tercih ettiÄŸini söyleyen HDP Ä°stanbul Ä°l EÅŸ BaÅŸkanı Cesim Soylu ise, "Ne yazık ki Nevruz Bayramı'nı hiç de bir bayram havasında karşılamıyoruz. hergün yeni bir olayla yeni bir acıyla uyandığımız böylesi bir süreçte Nevruz'u karşılıyoruz" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.