Sosyal Medya

Dünya

Kerimov rejiminden Ortaçağ uygulaması

Özbekistan'da terör iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan dindar şahısların aileleri polis zoruyla toplum önüne getirilerek karalama törenleri düzenleniyor



Özbek istihbaratı Müslüman aileleri toplum önünde karalama kampanyası başlattı.

Özbekistan Milli Güvenlik Hizmetinin (MHH), polis, imamlar ve mahalle aktivistlerinin yardımıyla dini suçlama ile tutuklananların anne ve babalarını toplum önünde suçlama kampanyası başlattığı bildirildi.

Azadlık radyosunun haberine göre, MHH tarafından yönetilen bu gruplar ülke genelinde dindar kişilerin aile fertlerini mahallelerde insanların yoğun yaşadığı yerlerde toplayarak onları aşağılama cezası veriyor. Özbek yetkililer bu aileleri tehdit ederek yaşadıkları mahallerinden göç etmeye zorluyor ve mahallede yaşayan diğer sakinlerine bu insanlarla görüşmemeleri tavsiye ediliyor.

Hükümet yetkilileri ise bu yaptıklarının tedbir amaçlı olduÄŸunu, uygulamanın IŞİD’e karşı mücadelenin bir parçası olduÄŸunu öne sürüyor.

Genellikle Cuma günleri yapılan Müslümanlara karşı bu karalama kampanyalarından birinin, 11 Mart günü ülke güneyindeki Amir Timur’un memleketi olan KaÅŸkadarya ilinin Åžahrisabz ilçesinde yapıldığı bildirildi. Müslüman aileleri aÅŸağılama “törenini” il istihbarat yetkililernini organize ettiÄŸi ve yönettiÄŸi bildirildi.

Bu karalama toplantısına Yakkabag, Kitap, Kamaşi ilçeleri imamları, mahalle yöneticileri ve güvenlik yetkililerinin bizzat katıldıkları belirtildi.

Azadlık radyosu tarafından İslam Kerimov dikte rejiminin Müslümanlara karşı bu tür karalama kampanyalarını Taşkent, Andican, Namangan, Fernana ve Taşkent illerinde de yaptığı açıklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.