Sosyal Medya

Güncel

Ankara'da 5 ay içinde 3. patlama

Ankara'da 10 Ekim 2015'teki Barış Mitingi'nde yapılan canlı bomba saldırısı ve 17 Şubat 2016'da Merasim Sokak'taki patlamanın ardından bugün Kızılay Meydanı'nda bir patlama daha oldu.



Ankara'da ilk patlama 10 Ekim 2015'te DÄ°SK, KESK, Türk Tabipleri BirliÄŸi, TMMOB ve pek çok sivil toplum örgütünün katılımıyla düzenlenen Barış Mitingi'nde meydana gelmiÅŸti. Ankara Tren Garı kavÅŸağında 3 saniye arayla 2 patlama gerçekleÅŸmiÅŸti. Ekim'de gerçekleÅŸen terör saldırısında canlı bombalar, 100 kiÅŸinin hayatını kaybetmesine neden oldu. BaÅŸkentte ikinci patlama 17 Åžubat 2016'da meydana geldi. Devlet Mahallesi Merasim Sokak'ta saat 18.32'de askeri servis aracına yönelik düzenlenen terör saldırısında 29 kiÅŸi hayatını kaybetti. Hükümet, düzenleyecisi olarak YPG'yi iÅŸaret ettiÄŸi saldırıyı 2 gün sonra TAK üstlendi. Ankara'da 5 ay içindeki 3. patlama ise bu akÅŸam saatlerinde Kızılay Meydanı'nda oldu.

Ä°LK PATLAMA EKÄ°M'DE OLMUÅžTU

Ankara'da, 10 Ekim 2015'te DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği, TMMOB ve pek çok sivil toplum örgütünün katılımıyla Barış Mitingi düzenlendi, ancak yürüyüş başlamadan yürüyüş alanına kortej hâlinde ilerleyen grupların bulunduğu Tren Garı kavşağında, 3 saniye arayla 2 patlama gerçekleşti. Ekim'de gerçekleşen terör saldırısında canlı bombalar, 100 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Seçim hükümetinin yürütmede olduğu dönemde Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırının kaynağı olarak IŞİD'i gösterdi.

Başkentte ikinci patlama 17 Şubat 2016'da meydana geldi. Devlet Mahallesi Merasim Sokak'ta saat 18.32'de askeri servis aracına yönelik düzenlenen terör saldırısında 29 kişi hayatını kaybetti. Hükümet, düzenleyecisi olarak YPG'yi işaret ettiği saldırıyı 2 gün sonra TAK üstlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.