Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani isyan etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'yi kabul etti.



Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme  sırasında Erbil-BaÄŸdat arasındaki siyasi ve ekonomik iliÅŸkiler, terör örgütü  DAEÅž'e karşı yürütülen mücadele ve ülkenin güvenlik durumunun ele alındığı  belirtildi.
 
Açıklamada Barzani'nin "Irak'ın esas sorunları sadece güvenlik ve  ekonomik deÄŸildir, bununla birlikte ülke içerisindeki unsurlar arasında  güvensizliÄŸe yol açan siyasi sürecin baÅŸarısızlığa uÄŸramasıdır. Bu yüzden modern  ve günümüz ÅŸartlarına uyacak ÅŸekilde, Irak'taki tüm unsurların cesurca ülkenin  içerisinde olduÄŸu gerçekliÄŸi göz önünde bulundurarak birbirleriyle diyaloÄŸa  geçmesi gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

''BAÄžDAT BÄ°ZE EL UZATMIYOR''
 
Açıklamaya göre, Irak merkezi hükümeti ve Kürt bölgesinin ortak bir  düşmana karşı mücadele verdiÄŸini vurgulayan Barzani "Ortak bir düşmanla mücadele  ederken BaÄŸdat bize yardım eli uzatmıyor. Birçok alanda bize engel çıkarıyor" ifadesini kullandı.
 
Irak'ta çok katılımcı bir sistemin baÅŸarısızlığa uÄŸradığının altını  Ã§izen Barzani, federalizmin ülkenin sorunlarına çözüm getireceÄŸine inandıklarını   ancak tecrübelerinin bunun da çözüm getirmediÄŸini ispatladığını savundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.