Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan mültecilere ırkçı yaklaşım

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de sığınmacı olarak bulunan mültecilerin ilerleyen yıllarda yer altı dünyasında önemli aktörler çıkaracağını iddia etti.



CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu, Suriyelilerin geri gönderilmesi gerektiÄŸini yineleyerek, “Suriyelilerin daha maliyetlerinin farkında deÄŸiliz. Yarın göreceksiniz bu insanlardan yeraltı dünyasının önemli aktörleri çıkacak. Bütün düzenimiz bozulacak. Bana inanmıyorsanız gidin Gaziantep’e validen, emniyet müdüründen dinleyin” dedi.

KılıçdaroÄŸlu, Ä°zmir'de Ege Genç Ä°ÅŸadamları DerneÄŸinin (EGÄ°AD) "72. Ege Toplantısı"nda yaptığı konuÅŸmada, bir katılımcının yazılı sorusu sonrası ÅŸunları söyledi: 

Suriyelilerin Türkiye'ye kabul edilmesine ilişkin soru üzerine de Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: "Ben Suriye'de iç barış sağlandıktan sonra Suriyelileri kendi ülkelerine göndereceğim dediğim zaman kıyamet koptu vay efendim sen bunu nasıl söylersin, Suriyelileri nasıl gönderirsin diye. Daha Suriyelilerin bize maliyetinin farkında değiliz, şu anda farkında olduğumuz sadece mali yükleri, yarın bu insanların içerisinde yer altı dünyasının önemli aktörleri çıkacak nasıl geçinecekler. Bütün düzenimiz bozulacak bana inanmıyorsanız gidin Gaziantep'e görün, bütün manzaraları validen, emniyet müdüründen dinleyin 3 tür Suriyeli yaşar bizim ülkemizde. Bir, kamplarda yaşayan Suriyeliler, iki maddi durumu iyi olup ev tutan iş yeri açan Suriyeliler. Üç, sokakta dilenen Suriyeliler eğer bir dördüncü derseniz, İzmir'i geçiş güzergahı kabul edip buradan Yunan adalarına giden Suriyeliler. Bütün bu insanlık dramının maalesef tek sorumlusu biziz yani Türkiye durup dururken Esad'ı düşman ilan ettik niçin Suriye'de demokrasi yok sizin ülkenizde var mı? Ayrıca Suriye'de demokrasi yoksa buna Suriyeliler karar verir, yarın bir başka ülke Türkiye'ye gelir içinizde demokrasi yok diye savaş başlatırsa ve biz buna itiraz ettiğimizde neden Suriye'ye itiraz etmediniz dediğinizde ne diyeceğiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.