Sosyal Medya

Güncel

Hadi güçleri Taiz kuşatmasını kırdı

Husilerin yaklaşık 10 aydan beri sürdürdüğü Taiz kuşatmasının Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler tarafından 'kısmen' yarıldığı bildirildi.



Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentindeki Husi kuşatmasının, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler tarafından "kısmen" yarıldı.

Taiz Askeri Konseyi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Taiz kentine yönelik, yaklaşık 10 aydan bu yana Husiler ve devrik CumhurbaÅŸkanı Ali Abdullah Salih destekçileri tarafından uygulanan kuÅŸatmanın, kentin güneybatısından açılan bir geçiÅŸle "kısmen" yarıldığı duyuruldu. 

Taiz'i, Lahic ve Aden'e baÄŸlayan söz konusu geçiÅŸin, ulusal ordu ve Hadi yanlısı Halk DireniÅŸ Güçleri (HDG) birlikleri ile Husiler ve Salih yanlıları arasında 3 gündür devam eden ÅŸiddetli çatışmaların ardından açıldığı, çatışmalarda onlarca ölü ve yaralı olduÄŸu duyuruluyor. 

Husiler, Taiz'in batısında uğradığı yenilginin ardından doğuda saldırılarını artırdı. Görgü tanıkları, bölgeden şiddetli patlama sesleri duyulduğunu aktarıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.