Sosyal Medya

Güncel

Irkçı karşıtları Trump'ın mitingini iptal ettirdi - VİDEO

Chicago’da miting hazırlıkları yapan Trump'a ırkçılık karşıtı gruplar tarafından izin verilmedi. Mitingin yapılacağı salonu dolduran ırkçılık karşıtları programın iptalini sağladı



Ä°slam ve yabancı düşmanlığı üzerine seçim kampanyasını yürüten ABD baÅŸkan aday adayı Donald Trump’ın Chicago’daki mitingi ırkçılık karşıtı grupların çabasıyla iptal edildi.

Milyarder iÅŸ adamı Trump, gelecek hafta Illinois eyaletinde yapılacak ön seçim öncesinde Chicago’da kampanya çalışması kapsamında Illinois Ãœniversitesi’ndeki bir salonda miting yapmaya hazırlanıyordu.

Ancak miting öncesinde “ırkçılık yaptığı ve göçmenler aleyhine politikalar önerdiÄŸi” gerekçesiyle protestoda bulunmak isteyen yüzlerce kiÅŸi, binlerce Trump taraftarının doldurduÄŸu salonun içinde ve dışında toplandı. Gergin bir ortam oluÅŸması üzerine Trump’ın kampanya ekibi, güvenlik gerekçesiyle mitingin iptal edildiÄŸini duyurdu.

İptal anonsunun yapılmasının ardından bazı Trump karşıtları ile destekçileri arasında sözlü tartışmalar ve sonrasında arbede yaşandı.

Gergin ortamda bazı kişilerin yumruklaştığı görüldü.

Gerilimin artması üzerine salona çok sayıda polis girdi. Kavgaya karışan birkaç kişi gözaltına alındı.

ST.LUIS'DE DE TRUMP PROTESTO EDÄ°LDÄ°

Donald Trump, Missouri eyaletinin St. Louis kentinde düzenlediÄŸi miting sırasında da protesto edildi. Protestolar nedeniyle Trump’ın taraftarlarına seslendiÄŸi etkinlik yaklaşık 10 dakika duraksadı.

St. Louis’deki gösterilerde protestoculardan en az 10 kiÅŸinin gözaltına alındığı, bir kiÅŸinin ise yaralandığı açıklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.