Sosyal Medya

Güncel

ABD rejim saldırılarını kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye hükümetinin sivillere yönelik yeni hava saldırılarını kınadı, Rusya'ya bu konuda nüfuzunu kullanma çağrısı yaptı. Bakanlık Sözcüsü Kirby, rejimin muhalif bölgelere tıbbi yardım girişini de engellediğini söyledi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, Suriye rejiminin ateÅŸkesi ihlâl ederek sivilleri hedef almasını kınadı. Rusya'dan da nüfuzunu kullanarak ateÅŸkese uyması iç rejime baskı yapmasını istedi. 

Dışişleri Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, rejimin muhalif bölgelere tıbbi yardımların girmesini engellediğini belirtip, "Bu eylemleri şiddetle kınıyoruz" dedi.

Kirby, Cenevre'deki görüşmelerde BM Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın müzakere çabalarını da destekleyeceklerini söyledi. 

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, hafta içinde yayınladığı raporda ateÅŸkesin ilk 11 gününde 31'i rejim,4'ü Rusya olmak üzere 38 kez ateÅŸkesin ihlal edildiÄŸini rapor etmiÅŸ, bu saldırılarda 2'si çocuk 30 kiÅŸini hayatını kaybettiÄŸini belirtmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.