Sosyal Medya

Güncel

Sur'da vatandaşlar normal yaşamına döndü

Üç ayı aşkın bir süre operasyonların yapıldığı Diyarbakır’ın Sur ilçesi en hareketli günlerinden birini yaşadı..



Diyarbakır’ın Sur ilçesi operasyonların önceki gün sona ermesinden sonra son dört ayın en hareketli gününü yaÅŸadı. Cuma namazı için genelde ilçedeki camiler tercih edilirken, esnaf kepenklerini kaldırdı, seyyar satıcılar da eski yerlerine kuruldular. Ä°lçenin en hareketli noktalarından olan Gazi Caddesi ve DaÄŸkapı insanların akınına uÄŸradı.

İLÇENİN GİRİŞİNDE KONTROL YAPILIYOR

Aljazeera Türk'ün haberine göre, ilçenin Dağkapı girişindeki polis arama noktalarına gelen Diyarbakırlılar arandıktan sonra alınıyorlar.

Sur'da vatandaşlar normal yaşamına döndü
(Sur'da seyyar ciğerciler yeniden iş yapabilmenin ve ilginin mutluluğunu yaşıyor.)

SON DÖRT AYIN EN BÜYÜK KALABALIĞI

DaÄŸkapı, Dörtyol ve Gazi Caddesi son dört ayın en yoÄŸun kalabalıklarına ev sahipliÄŸi yapıyor. Bu kalabalığı görüntülemek isteyen basın mensuplarına yanaÅŸan bir kiÅŸi, ‘Çek ki gurbetteki hemÅŸerilerimizin içi ferahlasın, bu günleri gösteren Rabbim daha güzellerini de gösterir’ dedikten sonra uzaklaşıyor.

Sur'da vatandaşlar normal yaşamına döndü

SOKAKLAR YENÄ°DEN Ä°NSANLARLA DOLDU

DaÄŸkapı Sur’larının üzerinden bakıldığında Dörtyol ve Gazi Caddesi’nde en çok göze çarpan ÅŸey sokakları yeniden dolduran insanlar. Ä°lçedeki Nebi ve Ulu Cami’ye Cuma namazı için gelenler ayrılmak için aceleci davranmıyorlar. Lokantaların yollara koydukları tezgâhlar müşterilerle dolu. Mangalların üzerinde caddeyi dumana boÄŸan ÅŸiÅŸlerin biri kalkıp diÄŸeri közün üzerine konuyor.

Sur'da vatandaşlar normal yaşamına döndü

YASAKLI MAHALLELER

Sur’da baÅŸka bir trafiÄŸi de ilçeye girip çıkan kamyonlar yaratıyor. Hafriyat çeken kamyonlar yasaklı mahallelere polisin açtığı barikatlardan geçiyorlar. Ancak sivillerin giriÅŸine izin verilmiyor. Saraykapı civarındaki polis noktasının önü ilçenin yasaklı bölgelerindeki evlere ulaÅŸmaya çalışan insanlarla dolu.

Bekleyenler evlerinin akıbetini merak ettiklerini, girmek istediklerini söylese de tehlikeli olduğunu söyleyen güvenlik güçleri tarafından girişlerine izin verilmiyor. Bekleyenlerden bir kadın evine girmekten başka çaresinin bulunmadığını söylüyor.

“Operasyon bitti deyince geldik, ama almadılar. Ev tutamadık çıktıktan sonra akrabaların yanında kaldık. Onlar da çok zorlandı, biliyorum. Yıkılmış olsa da evime girip başımı sokmak istiyorum. Kimselere el açacak yüzüm kalmadı. Bir daha kıyamet kopsa evimden çıkmam, kimselere de çukur açtırmam. Yazık günah deÄŸil mi? Binlerce insan sersefil oldu...”

Sur'da vatandaşlar normal yaşamına döndü
(Kamyonlar hafriyat taşımaya devam ediyor.)

Sur'da vatandaşlar normal yaşamına döndü

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.