Sosyal Medya

Güncel

Rusya: ABD, Türkiye üzerindeki nüfuzunu kullansın

BM’nin Kürtleri Suriyeli taraflar arasındaki barış müzakerelerine dahil etmesi gerektiğini söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'yi bu konuda Türkiye üzerindeki nüfusunu kullanmaya çağırdı.



Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Moskova'da yaptığı görüşmenin ardından basının karşısına çıkan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Kürtleri de müzakere masasına davet etmesi gerektiğini ifade etti.

'KÜRTLERE KARŞI ÇIKAN TEK ÜLKE TÜRKİYE'

Lavrov, Kürtlerin Cenevre'ye davet edilmesine karşı çıkan tek ülkenin Türkiye olduÄŸunu belirtti. "Sadece Suriye'de deÄŸil, AB ile diyalogda da istisnai olarak ültimatomla hareket eden tek ülke Türkiye" diyen Rus bakan, Kürtlerin masaya oturması için ABD'den Türkiye üzerindeki nüfuzunu kullanmasını talep etti.  

 

'KÜRTLER OLMAZSA SURİYE PARÇALANIR'

 

Suriyeli Kürtlerin ülkedeki krizin önemli bir tarafı olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdüren Lavrov, şunları söyledi: "IŞİD ve El Nusra Cephesi'ne karşı yürütülen mücadelede hem ABD öncülüğündeki koalisyonun hem de Rusya'nın müttefiki olan Kürtler, sahadaki nüfuzlarını da artırdı. Pozisyonlarını güçlendirdiler. Kürtler olmadan görüşmelerin gerçekleştirilmesi, uluslararası toplumun zayıflığını gösterecek. Kürtlerin masadan dışlanması, Suriye'nin parçalanmasına neden olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.