Sosyal Medya

Coğrafyamız

PYD, Kamışlı'da Yekiti'nin ofisini kapattı

Terör örgütü PYD, Kamışlı'nın Hazne köyünde rejime muhalif Kürt partisi Yekiti'nin ofisini kapattı



Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin  (ENKS) en büyük partilerinden olan Yekiti'nin ofisini basan terör örgütü PYD, içerideki bütün eÅŸyalara el koydu.
 
RUHSATSIZ GEREKÇESİYLE KAPATTI
 
Esad rejiminden teslim aldığı Haseke'de Ocak 2014'te kanton yönetimi  ilan eden PYD, ruhsatsız faaliyet gösterdiÄŸi gerekçesiyle Yekiti ofisini kapattı.

''BU SALDIRI PYD'NİN TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜNÜN İFADESİDİR''
 
ENKS BaÅŸkanı Ä°brahim Berro'nun lideri olduÄŸu Yekiti partisinin merkez  komitesi üyesi Abdullah Keddo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu saldırı, PYD'nin Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin bölgesel ve uluslararası baÅŸarısına,  Konsey BaÅŸkanı Berro'nun Cenevre müzakereleri konusunda gösterdiÄŸi baÅŸarıya olan  tahammülsüzlüğün ifadesidir" dedi.
 
PYD'nin Rus dostlarının, örgütü Cenevre görüşmelerine sokamadığı için,  PYD'nin hıncını ENKS'den çıkardığını belirten Keddo, "PYD Halep'in merkezindeki  Åžeyh Maksud mahallesinde muhaliflerle yaÅŸadığı çatışmalardan, Suriye Muhalif ve  Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi olduÄŸumuz için bizi sorumlu  tutuyor" ifadesini kullandı.
 
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, geçen hafta da Suriye Kürt  Demokrat Partisi (PDKS) ve ENKS üyesi Abdurrahman Abu'yu kaçırmıştı. Abu'nun  "PYD'nin çocukları zorla silah altına alarak savaÅŸtırması, fabrika ve iÅŸ  yerlerinden haraç toplaması gibi politikalarını eleÅŸtirmesi" nedeniyle  kaçırıldığı öne sürülmüştü.
 
 Sahada BeÅŸar Esad rejimi ile birlikte hareket ettiÄŸi bilinen PYD,  kendisine muhalif diÄŸer Kürt grupları sindirmeye çalışıyor.
 
Suriyeli 12 Kürt partisini bünyesinde barındıran ENKS, terör örgütü  PYD'ye ve onun otokratik politikasına yönelik muhalefetiyle biliniyor. ENKS,  SMDK'da 11 üyeyle temsil ediliyor.
 
Suriye Ä°nsan Hakları Örgütü'nün (SNHR) 18 Ocak'ta yayımladığı raporda,  PYD'nin, kontrolündeki bölgelerde etnik temizlikten keyfi tutuklamaya, zorla  askere almaktan göç ettirmeye kadar birçok insan hakkı ihlaline imza attığı  bildirilmiÅŸti.
 
Uluslararası Af Örgütü de 13 Ekim 2015 tarihli raporunda PYD'nin  Ã¼lkenin kuzeyinde Arap ve Türkmen sivillerin bulunduÄŸu bölgeleri yaÅŸanmaz hale  getirdiÄŸi, bölge sakinlerini zorla yerlerinden ederek savaÅŸ suçu iÅŸlediÄŸine  dikkati çekmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.