Sosyal Medya

Dünya

İstanbul'daki merkez kırmızı çizgisiymiş!

Netanyahu İsrail ve Türkiye’nin müzakere ekiplerinin sürekli temas içinde olduğunu ancak henüz anlaşmaya varılamadığını belirtti.



Ä°srail gazetesi Haaretz’in haberine göre, ABD BaÅŸkan Yardımcısı Joe Biden, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu’ya, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın, Mavi Marmara sonrasında ortaya çıkan krizi çözecek uzlaÅŸma anlaÅŸmasının “mümkün olan en kısa süre içinde tamamlanması konusunda istekli olduÄŸunu” iletti

"HAMAS Ä°STANBUL'DAKÄ° MERKEZÄ°NÄ° KAPATSIN"

Netanyahu ise Ä°srail ve Türkiye’nin müzakere ekiplerinin sürekli temas içinde olduÄŸunu ancak henüz anlaÅŸmaya varılamadığını belirtti. BaÅŸbakan, Ä°srail’in de anlaÅŸmaya varma niyetiyle müzakere ettiÄŸini belirtirken, “Bizim de kırmızı çizgilerimiz var” diye ekledi. Netanyhau, ana kırmızı çizginin, Hamas’ın Ä°stanbul’daki merkezinin kapatılması olduÄŸunu aktardı. Ä°srail, Hamas’ın Ä°stanbul’dan Batı Åžeria’daki terör saldırılarını finanse ve organize ettÄŸini belirtiyor. Biden, uzlaÅŸmanın saÄŸlanmasıyla Ä°srail’de bulunan doÄŸal gazın Türkiye üzerinden Avrupa’ya aktarılabileceÄŸine vurgu yaptı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.