Sosyal Medya

Coğrafyamız

De Mistura: Suriyeliler ülkenin bölünmesine karşı

Suriyeli muhaliflerin, Cenevre bildirgesine darbe indirmekle suçladığı BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyelilerin ülkenin bölünmesine karşı olduğunu ancak federal devlet seçeneğinin müzakerelerde ele alınabileceğini söyledi.



BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura verdiÄŸi özel röportajda Cenevre bildirgesinin Suriye müzakerelerinde "kutsal kitap" niteliÄŸinde olduÄŸunu söyledi. BM yetkilisi, tamamı daha sonra yayımlanacak olan röportajda, Suriye’de çözüm ÅŸanslarının hiç olmadığı kadar yüksek olduÄŸunu savundu. Mistura, "Suriyeliler, ülkenin bölünmesine karşı. Ancak federal devlet seçeneÄŸi müzakerelerde ele alınabilir" ifadesini kullandı.

Muhaliflerin çatı örgütü Yüksek Müzakere Konseyi Ãœyesi Munzir Mahos, 10 Mart’ta Mistura’yı müzakere ilkelerine darbe indirmekle suçlamıştı. Mistura’nın Ulusal Birlik Hükümeti oluÅŸturmaktan bahsetmesini eleÅŸtiren Mahos, Cenevre bildirgesinin net bir biçimde geçici yönetimi oluÅŸturmaktan bahsettiÄŸini hatırlatmıştı.

Edinilen bilgiye göre, tarafların temsilcilerinin 14 Mart’ta Cenevre’deki görüşmelere katılması bekleniyor.

Buna göre, Rusya ve ABD delegeleri ilk kez müzakerelere kafalarında net bir çözüm planıyla gelecek ve bu planı Suriyeli taraflara dayatmaya çalışacak. 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.