Sosyal Medya

Güncel

Mahmud Abbas, Biden'in barış girişimini reddetti

ABD Başkan yardımcısı Joe Biden ile görüşen Mahmud Abbas, yeni bir barış girişimi teklifini reddettiği bildirildi.



Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın yeni bir barış girişimi teklifini reddettiği öğrenildi.

Filistinli El Kudüs gazetesi 'benzer detaylarla dolu bir kaynak' olarak bir rapor yayınladı. Raporda barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için bir takım öneriler sunuyor. Bu öneriler gelecekteki Filistin devletinin başkenti Doğu Kudüs olması, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te inşaatların durdurulması ve İsrail'in Yahudi devleti olarak kabul tanınması gibi konuları içeriyor. ABD tarafından gösterildiği iddia edilen bu raporun, Filistinli yetkililer tarafından önemsenmediği bildiriliyor.

Bugün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve beraberindeki heyetle Ramallah'taki başkanlık binasında bir araya gelmişti.

Görüşmelerde İsrail makamlarının son 5 ayda 200 Filistinliyi öldürdüğünü vurgulayan Abbas, "4 Haziran 1967 sınırlarına tabi, iki devletli çözüm seçeneğine dair umutların yeniden inşası, bölgemizdeki güvenlik, barış ve istikrarın anahtarıdır. İşgalin varlığının sabitlenmesi ve Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına devam edilmesi ise bölgedeki şiddetin ve kan akmasının sebebidir" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.