Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi'yi TV'de eleştirdi, hemen tutuklandı...

Mısır TV'sinde Sisi'nin konuşmasını eleştirerek, iki yılı dolmasına rağmen ülkede halen herhangi bir değişim olmadığını söyleyen TV sunucusu apar topar çıkarıldığı mahkemede tutuklandı



Mısır Televizyonu spikeri Azze El Hinnavi, Mısır resmi televizyonunun 3. kanalında yayınlanan programında, CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah El Sisi’yi eleÅŸtirdiÄŸi gerekçesiyle tutuklandı.

Sisi muhaliflerine düşmanlığıyla tanınan avukat Samir Sabri’nin ÅŸikayeti üzerine, El Hinnavi’ye cumhurbaÅŸkanı hakkında söyledikleri ile ilgili sorgulanması için celp emri çıkarıldı. Savcılık, sorgulamayı bitirmesinin ardından ‘CumhurbaÅŸkanına hakaret etmek ve halkı yönetime karşı kışkırtmak’la suçlanan Hinnavi’yi tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

Hinnavi, Sisi’nin son konuÅŸmasını eleÅŸtirirken, Sisi’ye hitaben “KonuÅŸmanızda halkı çalışmaya çağırmışsınız. Gerçek ÅŸu ki Mısır’da tek çalışmayan sizsiniz ve adamlarınızdır. Görev süreniz iki yılı doldurmak üzere ve ÅŸimdiye kadar güvenlik, ekonomi, kalkınma konularının hiçbirini çözmediniz. Göreve gelmeden önce Mısır’ın iki yıl içerisinde bambaÅŸka bir konumda olacağını söylemiÅŸtiniz. VadettiÄŸiniz gibi deÄŸiÅŸiklik görmedik. Ãœlkedeki iÅŸler giderek kötüye gidiyor. Ãœlkede özgürlük demokrasi diye bir ÅŸey kalmadı. Ãœlkedeki olumsuz iÅŸleri eleÅŸtiren herkes, hainlik ve ajanlıkla suçlanıyor... Son dönemde ülkeyi terk etmek isteyen Mısırlıların sayısı çoÄŸaldı. Bunlar baÅŸka bir vatandaÅŸlık almak için kendi vatandaÅŸlığından vazgeçmeye hazır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Mısır halkının Sisi’nin konuÅŸmasını ‘diktatörlük ilanı’ gibi gördüklerini de belirten Hinnavi, Sisi’nin ‘Mısır için kendimi satarım’ sözü hakkında yorumunda, “Ãœlkeler, duygular ve boÅŸ sözlerle kurulmaz sayın baÅŸkan” demiÅŸti.

Hinnavi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.