Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan Kuzey Iraklı Kürtlere petrol teklifi

İran, Kürdistan Bölgesi Yönetimi petrolünün ülke toprakları üzerinden dünya pazarlarına girmesi için teklifte bulundu



İran Süleymaniye Başkonsolosu Saidullah Mesudi, İranlı hükümet yetkililerinin, Kürdistan Bölgesi petrolünün İran üzerinden dünya pazarlarına girmesi için Erbil yönetimine teklifte bulunduğunu söyledi. Kuzey Irak yönetimi, geçtiğimiz ay bombalandığı için Türkiye üzerinden geçen petrol hattından sevkıyat yapamıyordu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İran'ın Süleymaniye Başkonsolosu bu sevkıyatı hızla gerçekleşetirmenin altyapısını oluşturacak İran firmalarının da olduğunu ifade ediyor.

"İKİ TARAFIN GÜÇLÜ İRADESİNE İHTİYAÇ VAR"

BaÅŸkonsolos Saidullah Mesudi, Erbil – Tahran iliÅŸkilerinin geleceÄŸi üzerinde de durdu. Mesudi, ''Ä°ranlı büyük ÅŸirketlerin bu projeyi yürütebilecek kapasitesi var. Sadece projenin uygulanması için iki tarafın güçlü iradesine ihtiyaç var.'' diye konuÅŸtu.

Süleymaniye Valisi'yle bir görüşme yaptıklarını söyleyen Mesudi, kendisine petrol boru hattıyla ilgili yakın zamanda anlaşmaların yapılacağını, bunun için Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin kararının beklendiğini söylendiğini kaydetti.

OBAMA YAPTIRIMLARI UZATTI

Öte yandan, ABD BaÅŸkanı Barack Obama, ülkesinin Ä°ran’ın petrol ürünleriyle ilgili yaptırımlarına temel oluÅŸturan “ulusal acil durumu”, Ä°ran’ın hala ABD’ye tehdit oluÅŸturduÄŸu gerekçesiyle 1 yıl uzattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.