Sosyal Medya

Güncel

Paralel yapı mağdurları yardım bekliyor

25 günlük evliyken İslami yaşantısından dolayı bir kumpas sonucu kocası cezaevine konulan Batmanlı Hatice Çelik, "Her gün paralel yapıya operasyon yapan hükümet, bir gün de paralel yapı mağdurlarını görsün. Paralelci polislerin kumpasları sonucu eşim yaklaşık 20 yıldır cezaevindedir." dedi



25 günlük evliyken İslami yaşantısından dolayı bir kumpas sonucu kocası cezaevine konulan Batmanlı Hatice Çelik, "Her gün paralel yapıya operasyon yapan hükümet, bir gün de paralel yapı mağdurlarını görsün. Paralelci polislerin kumpasları sonucu eşim yaklaşık 20 yıldır cezaevindedir." dedi

Ä°lke Haber Ajansı'ndan M. Sait Çelik'in haberine göre; 14 yıldır çocuklara hem annelik hem babalık yapan Molla Mehmet Åžerif Çelik'in eÅŸi Hatice Hanım yetkililerin duyarsızlığında ÅŸikâyet ederek eÅŸinin yeniden yargılanmasını istedi.
 
YaÅŸadıkları hukuksuzlukları ve duygularını Ä°lke Haber Ajansı’na anlatan Hatice Hanım, eÅŸinin gözaltında ağır iÅŸkence görmesinin ardından, iÅŸkenceci polislerden davacı olmasının bedeli olarak beraat ettiÄŸi dosyadan, kumpas sonucu müebbet hapis cezasına çarptırıldığına dikkat çekti.
 
Yaklaşık 20 yıldır cezaevinde olan Molla Mehmet Åžerif Çelik ile 11 Temmuz 1993 yılında evlendiÄŸini belirten Hatice Hanım, evli kaldıkları 25 günün ardından camide Kur’an dersi verdiÄŸi için kumpas sonucu eÅŸinin tutuklanarak cezaevine konulduÄŸunu ifade etti.
 
Eşinin cezaevinde 5 yıl kaldıktan sonra suçsuz olduğunun anlaşılmasının ardından beraat edildiğini söyleyen Hatice Hanım, eşinin daha sonra askere alındığını dile getirdi.
 
EÅŸinin askerliÄŸini bitirmesinin ardından bir buçuk yıl kadar Şırnak’ın Ä°dil ilçesinde imam-hatiplik görevi yaptığını söyleyen Hatice Hanım, görevi sırasında paralel yapı polislerinin kumpası sonucunda eÅŸinin tekrar haksız ve hukuksuz bir ÅŸekilde yakalanarak cezaevine konulduÄŸunu söyledi.
 
“ÇocuÄŸumuza hem annelik hem de babalık ettim”
 
Hatice Hanım, eÅŸinin Şırnak, Mardin, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman, Ordu son olarak Diyarbakır cezaevine konulduÄŸunu ifade ederek, “EÅŸim, imam-hatiplik görevindeyken yaklaşık iki sene sonra beraat edildiÄŸi dosyadan tekrar yakalandı. Şırnak Cezaevine konuldu. EÅŸim yaklaşık 20 senesini çocuklarından ve akrabalarından uzak yalnızlık hayatına terk edildi. Çok zorluklar çektik, çocuÄŸumuza hem annelik hem de babalık ettim.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
“Paralel yapıya operasyon yapan hükümet, paralel yapı maÄŸdurlarını da görsün”
 
EÅŸinin polislerin kumpası sonucu müebbet hapis aldığına dikkat çeken Hatice Hanım, “Yıllardır eÅŸim haksız yere ceza evinde biz ailesi olarak periÅŸan durumdayız. 8 Mart’ta hükümet yetkilileri çıkıp 8 Mart Dünya Kadınlar Gününden söz ediyorlar. Hükümetin duyarsızlığı benim dünyamı kararttı. EÅŸim tekrar yargılansın diye baÅŸvurmadığımız kapı kalmadı. Ben de tüm kadınlar gibi eÅŸimle beraber mutlu ve beraber bir hayat geçirmek istiyorum. Her gün paralel yapıya operasyon yapan hükümet, bir gün de paralel yapı maÄŸdurlarını görsün. Paralelci polislerin kumpasları sonucu eÅŸim yaklaşık 20 yıldır cezaevindedir. Dünya Kadınlar Günü’nde tüm yetkililere sesleniyorum. Sesimize kulak verip bize yapılan kumpasa son verilmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.