Sosyal Medya

Dünya

'Kuzeyin Gök Gürültüsü' tatbikatı başlıyor

Suud Kralı Selman Çarşamba akşamı Kral Halid Askeri Şehri’nde yer alan Hafr El-Batın semtinde Ra’d Eş-Şimal (Kuzeyin Gök Gürültüsü) askeri tatbikatına katılacak olan ülkelerin liderlerini, bazı üst düzey isimlerini ve heyetlerini karşıladı.



Suud Kralı Selman ÇarÅŸamba akÅŸamı Kral Halid Askeri Åžehri’nde yer alan Hafr El-Batın semtinde Ra’d EÅŸ-Åžimal (Kuzeyin Gök Gürültüsü) askeri tatbikatına katılacak olan ülkelerin liderlerini, bazı üst düzey isimlerini ve heyetlerini karşıladı.
 
Kuzeyin Gök Gürültüsü askeri tatbikatına 20 Arap ve Ä°slam devleti katılıyor. Tatbikata katılacak ülkeler: Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Ãœrdün, Bahreyn, Senegal, Sudan, Kuveyt, Maldivler, Fas, Pakistan, Çad, Türkiye, Tunus, Komorlar, Cibuti, Umman, Katar, Malezya, Mısır, Moritanya ve Yarımada Kalkan Gücü…
 
Suud’un resmi kaynaklarından ulaÅŸan habere göre, Kral Selman Kuzeyin Gök Gürültüsü askeri operasyonuna katılacak olan ülke liderleri ve heyetleri için bir akÅŸam yemeÄŸi düzenleyecek. 
 
Kral Selman’ın Mısır’ın darbeci lideri Abdülfettah Sisi’yi, Sudan Devlet BaÅŸkanı Ömer El-BeÅŸir’i, Senegal Devlet BaÅŸkanı Macky Sall’i, Çad CumhurbaÅŸkanı Ä°driss Deby’i, Moritanya Devlet BaÅŸkanı Muhammed Veled Abdülaziz’i, Cibuti Devlet BaÅŸkanı Ä°smail Ömer’i, Komorlar’ın CumhurbaÅŸkanı Ikililou Dhoinine’i, Pakistan BaÅŸbakanı Nevaz Åžerif’i, Fas BaÅŸbakanı Abdelilah Benkirane’yi, Bahreyn Veliahdı Prens Selman bin Hamad Al Halife’yi ve Bahreyn Bakanlar Kurulu BaÅŸkan Yardımcısını, Ãœrdün Prensi Faysal bin El-Huseyn’i, Umman Savunma Bakanı Bedr bin Suud El-Buseydi’yi, Malezya Silahlı Kuvvetler Komutanı Zulkifli Muhammed Zeyn’i, Maldivler Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanı Adem Åžerif’i ağırladığı ifade ediliyor. 
 
Ayrıca Prens Saud bin Nayif bin Abdülaziz’in, Prens Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz’in ve Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz’in de karşılamada bulundukları belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.