Sosyal Medya

Coğrafyamız

Musul operasyonunda kaç asker görev alacak?

Irak'ın önemli kenti Musul'da düzenlenecek operasyonda, 30 bin askerin görev alacağı belirtildi...



Ajanslarda yer alan bilgide; Irak'ın en büyük ikinci kenti ve petrol zengini Musul'un IŞİD'den kurtarılmasında 30 binden fazla Iraklı askerin yer alacağı belirtildi.

Irak Temsilciler Meclisi Savunma ve Güvenlik Komitesi Ãœyesi Abdulaziz Hüseyin, "Musul'u terör örgütü IŞİD'den geri alma operasyonu için askeri ve istihbari alanlarda özel hazırlıklar yapıldı" dedi. 

Hüseyin, Musul'un kurtarılmasının zaman alacağını ifade ederek, Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nin Haşdi Şabi milislerinin de muhtemel kurtarma operasyonunda yer alacağı şeklindeki sözlerine de değindi.

'SİVİLLER İÇİN ÇIKIŞ KORİDORLARI HAZIRLANIYOR'

Sivillerin operasyon sırasında oluÅŸabilecek herhangi bir zarardan korunması için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Hüseyin, "Sivillerin muhtemel zararlardan korunmaları için çıkış koridorları ve kalacakları kamplar yapım aÅŸamasında. Kentin geri alınması operasyonunda en büyük rol uluslararası koalisyon güçlerine ait" diye konuÅŸtu. 

Hüseyin, Musul'un kurtarılmasında yer alacak 30 binden fazla askerin bulunduğunu ve bunların kentin yakınındaki çeşitli kamplara yerleştirildiğini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.