Sosyal Medya

Dünya

Çavuşoğlu, Belçikalı bakanı yüzüne karşı eleştirdi

Çavuşoğlu, Belçikalı bakanın yüzüne karşı Belçika'nın terör örgütlerine karşı tutumunu eleştirdi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, TürkiyeBelçika Ã¼Ã§lü bakanlar toplantısında Belçika'yı eleÅŸtirerek, "PKK’yı DAEÅž’ten farklı tutup ona tolerans göstermek, ya da DHKP-C gibi terörist örgütlere müsamaha göstermek çifte standarttır. Bizim de arzumuz, bu teröristler konusunda aynı hassasiyetin gösterilmesi ki Belçika’da da bunların cezaya çarptırılması gerekiyor" dedi.

TERÖRE KARŞI İŞBİRLİĞİ

DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu, toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamada bulundu. ÇavuÅŸoÄŸlu, Belçika ve Türkiye arasında suçluların iadesiyle ilgili bir soru üzerine, Türkiye’nin bugüne kadar adi suçlular ve yabancı terörist savaşçılar konusunda Belçika’nın taleplerini yerine getirdiÄŸini hatırlattı. ÇavuÅŸoÄŸlu, "Ä°ÅŸbirliÄŸimiz sayesinde bin 222 yabancı savaşçıya ülkeye giriÅŸ yasağı koyduk. 60’a yakın yabancı savaşçıyı da Belçika’ya iade ettik. Hatta Fransa’daki saldırıları bizim iade ettiÄŸimiz yabancı savaşçıların gerçekleÅŸtirdiÄŸi ortaya çıktı. Bu konuda iÅŸbirliÄŸimiz var" dedi.

PKK'YA TOLERANS ÇİFTE STANDART

Belçika’nın adi suçluların iadesi konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiÄŸini belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, "Fakat PKK ve DHKP-C konusunda aynı hassasiyeti gösterdiÄŸini söyleyemeyiz. Polisin en son 2014’te yaptığı (Belçika) operasyonların daha yargıya yansımadığını görüyoruz. Hiç kimsenin iç iÅŸlerine karışmak istemeyiz. Ama teröristler ve terör örgütlerine karşı çifte standarttan uzak durmak lazım" diye konuÅŸtu. ÇavuÅŸoÄŸlu, Belçika mahkemelerinin yabancı terörist savaşçılar konusunda kısa sürede kararlar aldığına iÅŸaret ederek, ÅŸunları söyledi:

"Bunları memnuniyetle karşılıyoruz. Bizim de gözaltına aldığımız, tutukladığımız çok sayıda yabancı terörist savaşçılar var. Ama PKK’yı DAEÅž’ten farklı tutup ona tolerans göstermek, ya da DHKP-C gibi terörist örgütlere müsamaha göstermek çifte standarttır. Bizim de arzumuz, bu teröristler konusunda aynı hassasiyetin gösterilmesi ki Belçika’da da bunların cezaya çarptırılması gerekiyor. Müsamaha yapılmaması gerekiyor."

BELÇİKALI BAKAN ELEŞTİRİYE YANIT VERDİ

Belçika BaÅŸbakan Yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Didier Reynders, toplantıda PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerinin faaliyetlerine deÄŸindiklerini belirterek, "Belçika’da terör faaliyetleriyle ilgili kanıtların net bir ÅŸekilde toplanması gerektiÄŸinden usuller uzun oluyor ve bu yapılırken hukukun üstünlüğünün de gözetilmesi gerekiyor. Tüm ülkeler olarak vatandaÅŸların terör saldırılarından korunması ile bireysel hak ve özgürlükler, özel hakların gizliliÄŸi konularında bir denge gözetmeye çalışıyoruz" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.